Takeover #9: Gorgeous


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv.


Gorgeous laver musik, vi bedst kan beskrive som rhinestone country, dream-pop og disco - hvis Nancy Sinatra fik et Beach House remix. Deres seneste single 'Subconscious' landede i juni før deres Roskilde-optræden under opvarmningsdagene som det første navn på spilleplanen. Endnu har duoen kun udgivet en række singler, men gearer op til et debut-album, der forhåbentlig kommer om ikke så længe. De er blandt de fedeste danske navne til at lykkes med at synge på engelsk, ulig rigtig mange, og er originale asl. De er Soundvenue- ‘breaking sound’ certified og Det Rytmiske Musikkonservatorium graduated. Bag projektet er Andreas Enrique Murga og Marie Louise Persson Bjarnarson, som har været søde at dele med os, hvad der optager dem i øjeblikket.Andreas:

Hjemmelavet mad
Jeg er indenfor det sidste års tid blevet interesseret i at lave mad. Har hidtil syntes, at det var enormt kedeligt og omstændigt. Jeg er typen, der er forfalden til take away eller salater fra Netto. Men måske er det ved at ændre sig. Lige nu foretrækker jeg klart at lave noget fra bunden. Føler nærmest jeg kobler af imens.

Gå i biografen
Sidste gang jeg var der, så jeg Barbie. Kunne rigtig godt lide filmen, men jeg kunne særligt godt lide, at jeg så den fra ende til anden uden at forsvinde ned i telefonen og blive nødt til at spole tilbage. Det er dejligt, at der stadig findes ting, der kan udkonkurrere telefonens underholdningsværdi.

M. Suzuki Akustisk Guitar
Jeg fik denne guitar af min bror i fødselsdagsgave. Det var en enormt flot gave i sig selv at få et instrument. Det er en japansk kopi af en Martin-guitar. Den bevidner at lyd og kvalitet ikke altid er ensbetydende med, at det skal være dyrt eller noget bestemt mærke. Nogle gange er der bare instrumenter, der har den, uden du ved hvorfor. De ligger rigtigt i hånden, har den rigtige klang - whatever. Hver gang jeg spiller på den, kommer der nye ting frem. Som om det er den, der spiller af sig selv.

Hoka sko
Har lige købt et par og det er ubestridt de mest behagelige sko, jeg har haft på. Var egentlig blevet ret træt af kicks. Synes ikke, jeg ser andet i gadebilledet, men købte dem her med henblik på løbesko. Har ikke lige fået løbet endnu godt nok… Men de er sindssyge at gå i.

At gå
Apropos gå. Jeg vil til enhver tid foretrække at gå fra den ene ende af byen til den anden frem for at tage offentlig eller cykle. Jeg nyder at være fri for at stresse over at nå en bus eller ligge i Tour de France-feltet. Derudover er det en rigtig god anledning til være alene med sine tanker eller til en god samtale med en ven. Føler samtalen glider nemmere og bliver dybere når man går.

Bøger
Har aldrig været den store læser, da jeg er ordblind, men nu er jeg begyndt at læse. Startede med Ringenes Herre og nu er jeg i gang med Blå Timer af Joan Didion. Jeg læser enormt langsomt, men jeg bliver faktisk bedre. Hvis det bliver alt for tungt, hører jeg videre på lydbog.

The Crying Nudes
Formentlig Dean Blunts og nogle andre musikeres nye projekt. Det er meget hemmeligt, som det jo altid er med ham. Har hørt det enormt meget på det sidste… Det er bare godt.
Marie Louise:

Svømning
Jeg kan generelt rigtig godt lide vand og at bade. Så hver morgen, inden dagen starter, tager jeg ned og svømmer baner i min lokale svømmehal. Så er det kun vandet, min krop og mine tanker. Det har en meditativ effekt på mig, og jeg går altid derfra mere fokuseret og positiv.

Morgenkaffe
Kaffe om morgenen er det, der får mig ud af sengen. Jeg elsker at vågne op, lave en kop kaffe og så bare lige sidde og mærke dagen og tænke nattens drømme igennem. Et lille ritual hver morgen på en ‘kop kaffes tid’.

Fisketur
Jeg har altid fisket meget og har fundet et rigtig dejligt, lille sted ude på reffen, hvor jeg og mine ‘fiskevenner’ tager ud nogle gange, når vejret er til det.

Karaoke
Ikke alt for sjældent kan jeg godt finde på at lave hjemme-karaoke med venner eller for den sags skyld også alene. Jeg synes, det er en sjov måde at være sammen på eller for mig selv at træne min vokal i andre udtryk, da jeg ellers normalt kun synger når jeg er i studiet og indspiller egne sange.