Takeover #8: alga (21/09/23)


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv. 

alga er et af de navne, der bobler mest i vækstlaget lige nu. De laver engelsksproget electro-pop, drum’n’bass med et hav af indflydelser - vokal og beats spiller bare mesterligt sammen og kan lede tankerne hen på bl.a. Magdalene Bay, Tei Shi og Test Subjects. De udgav deres debut-EP, ‘Don’t Buy Me Flowers’, i maj og har siden spillet på flere scener landet rundt. De har landet Soundvenue, P6 Beat og P3 co-signs og er lige nu i gang med et nyt projekt, som udkommer i 2024. Du kan bl.a. fange dem til Carrie’s Going Outs arrangement på Huset d. 6/10. Bag projektet er Alberte og Gabriel, som har været søde at dele med os, hvad der optager dem i øjeblikket.


Alberte (instagram)

The Queen's Gambit
Jeg er gået i gang med at gense Netflix-serien, som jeg både nød første gang og denne gang. Serien handler om en forældreløs pige, der bliver ekstremt dygtig til skak og som fra en ung alder udvikler et misbrug. Jeg synes, at fortællingen er smuk og både har en stor del melankoli og fascination i sig. Den er æstetisk meget smuk og har en helt særlig stemning. Den er kun 7 episoder og kan varmt anbefales.

Okay Kaya
En artist, som jeg har lyttet en del til i år, og som jeg er helt vild med. Produktionerne tager udgangspunkt i en blanding af akustiske traditioner og elektroniske elementer - og så elsker jeg hendes mørke klang og umiddelbarheden i måden, hun synger på. Det er perfekt til efteråret, vi går ind i og til selskabet med sig selv <3At gå tur på kirkegården
Selv, når jeg ikke skal besøge et gravsted, går jeg tit tur på kirkegårde, både i København og i Aarhus, hvor jeg bor. I en hverdag, der er præget af planer, tanker om fremtiden, drømme og bekymringer, kan det være rart at blive konfronteret med et stensikkert livsvilkår - døden. Det hjælper mig til at huske, at vi skal herfra, og at jeg ikke skal tage bekymringerne så alvorligt. At trække vejret. At være mere til stede.

At skære sit æble inden, at du spiser det
Jeg er begyndt at skære mine æbler, inden at jeg spiser dem. Det smager bedre og knaser så dejligt mellem tænderne.

Gør ting, du ikke plejer
Jeg er ligesom mange andre meget tilbøjelig til at gøre det, som jeg plejer. Det er alt fra at vælge det samme på menukortet, som at gå den samme vej hjem fra skole eller arbejde. Når vi gør noget nyt, er der mulighed for, at vores tankemønstre også ændrer sig - derfor forsøger jeg at gøre små anderledes ting i løbet af dagen. Alt kan stadig ske <3


Gabriel (instagram)

Munkeruphus
Nær Dronningmølle ligger der det mest fantastiske udstillingssted, jeg besøgte meget, da jeg var barn og endnu mere de seneste par år. De har en god og cozy café, det ligger ud til vandet med et stort udeareal, flotte træer og installationskunst, der passer godt ind i naturen. Jeg har faktisk aldrig set en dårlig udstilling derfra, og det er derfor en kæmpe anbefaling herfra.

Broken Record
En podcast jeg ofte vender tilbage til er Rick Rubins musikpodcast “Broken Record”. Han har de største navne inden for musikindustrien, som generøst deler deres tanker, der ofte handler om deres nye udgivelse, i en intim samtale med Rick Rubin. Han er en rigtig dygtig vært i min optik - han giver gæsterne plads til at snakke, og det virker ikke som om, at der er et manus eller et specifikt formål med samtalen.

BEA1991
En artist, jeg har lyttet rigtig meget til dette år, er BEA1991 og især hendes album ‘Brand New Adult’. Fuck, det er godt. Det er kompromisløst og jagter ingen normer inden for de klassiske sangformer. Hun er fra Amsterdam, og så udgiver hun også snart ny musik, så hold øje med hende <3Synplant
(En til musikproduceren)
For 2 år siden købte jeg en software synthesizer fra Sonic Charge nemlig, Synplant. Det er en nem og innovativ måde at skabe lyde på, da den er ekstrem brugervenlig. Jeg kan bruge flere timer på at sidde og “tweake” med en enkelt lyd og med denne synth går det lidt hurtigere, hvilket gør processen meget legende. (Den koster 99$).

How To With John Wilson
HBO har en serie, der lige har udgivet 3. sæson. Det handler om en fotojournalist fra New York, der undersøger et nyt emne i hvert afsnit, hvilket gør, at man ikke behøver at se det i rækkefølge. Der er 6 afsnit pr. sæson. Den er weird og absurd nøgtern til fingerspidserne.