Takeover #4: Martha Elisabeth (23/08/23)


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv.

Martha Elisabeth (@martha_elisabeth) har netop udgivet singlen 'So Much', der fik premiere på Soundvenue forud for et debutalbum, der lander til efteråret. Det er artpop med udvidet referenceramme - "Abba møder James Bond og Rosalía". Martha E har i år været support for PC Music-affilierede Hyd, udsolgt Teater Republique med projektet 'Get Angry With Us' og spillet i Byhaven, på Rudme- og New Note Festival. Fang hendes første headliner-koncert på VEGA d. 2. november! Vi har været heldige at få et skriv fra hende om det, der inspirerer og optager hende i øjeblikket.


Min fars musik
Jeg har haft brug for at være lidt nostalgisk og gå “back to the roots”, så jeg lytter meget til min fars musik i øjeblikket. Mine forældre er musikere, og wow hvor har jeg bare fået meget med fra mit barndomshjem. Begge er og bliver mine store idoler. Min far er en fuldstændig fantastisk sangskriver. Jeg ville ønske, jeg havde skrevet mange af hans sange. Bl.a. den her; ‘Sold My Boy’. Altså kæmpe skud ud til en ægte guitarsolo. Tror måske jeg skal lave et lille cover en dag. Lyt og opdag en skjult skat.“You are a river” - “Man kan ikke drikke stillestående vand”

Forleden sad jeg på Cafe Blomsten med min veninde Victoria. Vi mødte en vidunderlig, ældre mand og faldt i snak med ham længe. Han sagde nogle ting, vi begge havde brug for at høre. Bl.a. at “bevægelse er vigtigt - at flytte sig og ændre på ting er naturligt. Vi mennesker er en flod. Fordi man ikke kan drikke stillestående vand. Det rådner”. Ej men tak for den - Jeg vil blive ved med at rykke mig nye steder hen all my life:)

Kunstige blomster
Jeg er obsessed med kunstige blomster. De skal i mit hår, på mine jakker og i mine vaser.

Main character energy
Et begreb, jeg har beskæftiget mig en del med på det seneste. Det at se sig selv som hovedperson i sit eget liv, synes jeg, giver mig power. Det er også super grænseoverskridende. Jeg undersøgte den her energi for nylig i en musikvideo, jeg har lavet til min sang ‘So Much’. Jeg skulle danse og synge højt i metroen ved højlys dag. Wow, det var out of my comfort zone. Men et kæmpe adrenalinkick og følelsen af stærk energi i min krop bagefter. Når jeg har brug for at føle den specifikke energi, tænker jeg på mig selv som en god blanding af Pippi Langstrømpe og Carrie Bradshaw.

Mamelukker
Jeg har sammen med min gode veninde og stylist, Andrea Sode Dam, fundet en kærlighed til mamelukker “aka lange underbukser”. De skal bruges som shorts sammen med et korset - under en gennemsigtig blonde-kjole, eller bare sammen med en stram t-shirt/tanktop. Og selvfølgelig med en god støvle eller stiletter til. I kommer nok til at se mig meget i dem det næste stykke tid… Måske vi starter en lille trend. Haha - det er jo lidt en stille drøm at være en trendsætter ;))

Store drømme
Fra stille drømme til store drømme. Dem synes jeg man skal have. Og nogle af de store drømme er dagdrømme, som man går og putter lidt med. Og andre er drømme, som skal råbes HØJT og rykkes på. Jeg er i hvert fald fortaler for at føle sig modig (Apropos at være en main character.) At primært tænke; det kan jeg godt, eller det kan sagtens ske, før man lader realisten kommentere på det. It’s so boring to be realistic. Am I right? <3

Peggy Gou
Hot!! Giver mig den helt gode hot girl sensommer energy at høre ‘(It Goes Like) Nanana’. Kæmpe vibe.Dygtighedsmennesket - og opgøret med det.
Opgøret med perfektionisten og alle forventningerne. Det er noget jeg struggler lidt med. Det er gået op for mig den seneste tid, hvor mange forventninger jeg har til mig selv i alle situationer. Ikke kun ift. min musik, men også ift. at være et menneske i relationen til andre. Være en god ven, en god ekskæreste, en god datter, en god arbejdsgiver etc. Jeg prøver at være lidt mindre god til det hele og lidt bedre til ikke at give en fuck (i visse situationer).

Venne-kærlighed / skud ud til holdet <3
Er taknemmelig for alle mine soulmates omkring mig <3 Taknemmelig for at samarbejde med Carrie Management, Balthasar, TMI Tammi, Andrea, Coco, Sus, Florentine (listen er lang!) på mit kommende debutalbum. Man kan rykke bjerge, når ting bliver gjort i fællesskab. Og de smukkeste og skøreste idéer kan opstå og blomstre, når der først og fremmest bliver sagt et stort JA. Det er et meget smukt sted at stå. At føle sig så kreativt og menneskeligt grebet.