Takeover #30: Rebebe (27/05/2024)


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv.

Rebebe er en dansk alt-pop kunstner og sangskriver med en unik vokallyd og et musikalsk udtryk, der kan lede tankerne hen på bl.a. St. Vincent og Gossip. I 2022 udgav hun sin debut-EP, What Are You Into, efterfulgt af EP'en Deserving i 2023, bl.a. med hjælp fra producer Villads Øster (Liss). I år har hun udgivet to singler som del af hendes nye projekt og spiller i opvarmningsdagene på Roskilde Festival 2024. Rebebe har skrevet til os fra hendes bopæl i Athen om nogle af de ting, der optager og inspirerer hende i øjeblikket.
Perfumetok
Det er smukt at høre på folk, der er uddannet i duft, tale om netop duft. Jeg mener ikke udelukkende Jeremy Fragrance. Jeg behøver nærmest ikke at købe parfumen, hvis bare jeg kan blive fortalt om dens facetter, historie og de følelser, den kan fremkalde.


Dulmende TV
For dem, der godt kan lide at drysse hverdagen med en god mængde følelsesløshed, fungerer Real Housewives of New York City sæson 3 og 4 samt alle sæsonerne af Real Housewives of Beverly Hills rigtig godt. Døm vores forhold og Kærlighed hvor kragerne vender sæson 5 også. Specielt hvis man oven i følelsesløsheden foretrækker, at der mindst er fem forskellige
igangværende dramaer, man næsten kan se rationaliteten i. På en analytisk social experiment-måde, selvfølgelig. I forlængelse af dette nyder jeg også en god biografi eller pinligt forkert og meget tæt på hæslig biopic såsom Nyad og Maestro. Dramatiseringen af det kvalmende Prince Andrew-interview, Scoop. Og gud, hvor kan jeg ikke vente med at se den nye Amy Winehouse-biopic.


Love Lies Bleeding
En formidabel, grineren, genreudfordrende og virkelig flot kærlighedsfortælling af Rose Glass. Svøbt i firsernumre og sleaze. Mindede mig om Cronenberg i sit es og rørte mig helt vildt. Jeg kan ikke udstå fysisk vold på film, men åh, Kristen Stewart.
Kaffegrums
Sjældent drikker jeg ting med koffein i. Jeg får det lettere ubehageligt, når jeg gør, men jeg kan godt finde på at komme kaffegrums i ansigtet og massere det rundt. Eksfolierende, aromaterapi-agtigt og pakket med antioxidanter.


Blueberries
Jeg kunne ret godt lide Ellena Savages essaysamling, Blueberries. Spændende idéer og medrivende førstepersonsberetninger. Et hurtigt read som at læse nogens dagbog.


Græsk grønt

Aldrig har tomaten smagt bedre end i Grækenland. Det samme gælder løg og, selvsagt, oliven. Aldrig har det været nemmere at smøre frokost, når hovedingrediensen, en frisk tomat, dirigerer hele oplevelsen og kun kræver et stykke brød suppleret med en smule salt.


Søvninducer
Jeg vil ikke anbefale så mange podcasts, fordi jeg tror, det vil oute for mange sider af mig selv, jeg ikke er klar til at dele. Oftest lytter jeg til pods, når jeg skal drukne tankerne inden nattesøvnen. Det kan være besværligt for mig at glide ind i en dyb søvn uden. Måske vil jeg bare anbefale sleep-timeren, som alle nok i forvejen kender til. Genialt påfund alligevel.


At kalde en ond eller invasiv, klam cismand incel
Det virker. De går bare umiddelbart efter. Naturligvis kun, hvis man vurderer situationen sikker. Man kan f.eks. også fortælle dem, de lugter.


MX FM

Hvis man er til satirisk musik og rawr-revival, er sangen ‘Polycule’ af nogle talentfulde og oprigtige mennesker, jeg lærte at kende i New York sidste år, perfekt. Nydannet trio. Inspirerer mig!
Boykot
No Thanks-app’en er informativ og brugervenlig, når man ikke vil støtte produkter, der indgår i israelske samarbejder. Der dukker direkte links til artikler op, hvis man søger på madprodukter, makeup-mærker osv. Eurovision, jeg brækker mig. Free Palestine.

https://apps.apple.com/dk/app/no-thanks-app/id6476206516?l=da