Takeover #28: Astrid Engberg (21/05/2024) 


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv.

Astrid Engberg er en sanger, producer, komponist og DJ, hvis lyd favner både moderne soul, R&B, nu jazz og moderne klassisk musik. Hendes debutalbum, Tulpa, fra 2020 blev anerkendt af Bandcamp Daily som et af årets bedste album, og i Danmark modtog Engberg både en pris for årets bedste vokaludgivelse ved Danish Music Awards Jazz og for Årets Producer ved Steppeulven. Opfølgeren, Trust, fra 2023 har landet store anerkendelser samt koncerter på årets Heartland- og Roskilde Festival, som vi skal se. Engberg har delt med os, hvad der optager og inspirerer hende i øjeblikket.

Træer der springer ud
Lige for tiden sørger jeg for at stoppe op, dufte til syrener og glo på himlen gennem lysegrønne blade. Og for at gå rundt til møder og aftaler, hvis det er muligt. Det er kæmpe win at gå.


Venskaber, hvor man giver hinanden plads
Noget jeg virkelig værdsætter er venskaber, hvor det ikke betyder noget, hvis der går flere dage, før man svarer på en sms eller måneder, hvor man ikke ses, for når man er der, er man der. Man ved, at kærligheden ikke kan flyttes eller røres.


DBA

Seriøst, dba er jo bare guld. Du sparer penge, du smadrer ikk kloden, folk er sygt søde og du ka sælge alt.


Ruths Hus podcast fra Third Ear
Måske især en anbefaling, hvis man oplevede tiden med rydningen af ungdomshuset, eller hvis man bare godt kan lide en virkelig historie om en sindssyg selverklæret guru-karakter. Så er den her podcast noget for dig.
Bøger
Jeg læser Fine Gråbøls nye bog Hundrede børn. Anbefaler også Salt af Neyyirah Waheed og Deniz Kiys Blå øje. Jeg hørte for nylig Deniz Kiy læse op fra en bog, han arbejder på, til en reception for en anden bog. Det var så sindssygt godt. ALT med Deniz Kiy der kommer, læs det.    
To designere
99.9% af mit tøj er købt brugt, men Cengiz Güdücü og Siff Pristed er to designere, jeg gerne vil nævne. Cengiz skaber de smukkeste ting og jeg elsker at Siff bruger genbrugsmaterialer og har stort fokus på bæredygtighed.


Lyd
Lyden af vand heler. Om det er i naturen eller fra en vandhane. Mm. man skal tisse.
Og så bliver jeg nødt til at nævne nummeret ‘Unmade’ af Thom Yorke fra soundtracket til horrorfilmen Suspiria. Det er det smukkeste nummer, og når verden er vild og sindssyg, man har gjort alt, hvad man kunne, men alligevel føler sig magtesløs, er Thom Yorke en god ven at have i øret.
Sidst men ikke mindst
så er jeg sygt optaget af at få mit MitID til at komme op at køre. Hvis du ligesom mig ruller med en total nedsmeltning af softwareopdateringen på din tlf og computer, og ikke kan få MitID, kan du gratis få tilsendt en kode-generator (øh wow). Den ligner lidt en gammeldags bipper og du får det nok lige dele mormor og super fresh, når du hiver den op af lommen. Men, problem solved, det var så lidt.