Takeover #25: CAPITANA


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv.

CAPITANA er et projekt af den dansk-argentinske producer og pianist Nanna Fittipaldi Giobbi. Gennem sin musik forbinder hun sin argentinske baggrund med sit liv i København, men har også boet i Buenos Aires, Mexico City og i London, hvor hun komponerede og spillede klaver på sangen "Czech One" af King Krule. CAPITANA har lige udgivet singlen 'Real', som blev spillet for første gang af Erika De Casier på NTS Radio, og er første single mod et debutalbum i sommeren 2024 - som vi glæder os rigtig meget til! Her har hun delt med os, hvad der inspirerer og optager hende i øjeblikket.Vedholdenhed
Las Madres de Plaza de Mayo er én af mange menneskerettighedsbevægelser, der giver mening at nævne i forbindelse med den her overskrift. At se en gruppe kvinder, der har været aktive og kæmpet for retfærdighed siden 1977 og stadig gør det i dag (hvor flere af dem, der stadig lever, er over 90 år), er med til at minde mig om, hvor vigtigt det er at være vedholdende i at skabe fokus på og modstand imod de menneskerettighedskrænkelser, der foregår både i og uden for det land, man bor i.


Igen
Jeg vil gerne gentage en anbefaling fra Emma og Jacob (Evil House Party) om at følge @stopannekteringen og læse de ting, de deler, og jeg vil også anbefale at lytte til @ensnakompalaestina.


Sport?
Sport har aldrig interesseret mig specielt meget, ud over at spille lidt fodbold med børn og se nogle bestemte fodboldlandshold og -klubber i fjernsynet engang imellem. Nu går jeg til boksning, og det synes jeg faktisk er meget sjovt, og det gør mig frisk i hovedet og mere fokuseret. Derudover bliver jeg frisk af at sejle og gå meget lange ture uden at have min telefon med.


Musik for tiden
Jeg kan virkelig godt lide Erika de Casiers nye album, Still, 30 Años af Mercedes Sosa, sangen ‘Gaza’ af PNL og ‘Volver’ af Tainy (m.fl.). Og så synes jeg, at det er sjovt at lytte til produceren Bizarraps sessions. Der er bl.a. en med Morad, jeg godt kan lide, og så har han lavet et kæmpe hit med Shakira. Jeg var i Sydamerika sidste vinter og har ikke tal på, hvor mange gange jeg hørte ”Tú-uh-uuuh” rundt omkring, men jeg ved stadig ikke helt, hvor meget musikken er kommet til DK. Min nabo hører det nogle gange, men jeg mistænker ham for at Shazam’e det, jeg lytter til, fordi der en del sange, jeg tit hører, som lige pludselig bliver spillet inde ved siden af!?
Boganbefalinger
Da jeg var yngre, læste jeg mange bøger, men det gør jeg ikke på samme måde længere. Giovannis værelse og The Fire Next Time af James Baldwin er to bøger, jeg kan huske, gjorde stort indtryk på mig, da jeg læste dem. For tiden læser jeg Latinamerikas åreladning af Eduardo Galeano, som også giver mig meget at tænke over.