Takeover #19: Thea Dora (15/02/2024)


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv.

Thea Dora er DKs nyeste pop-fænomen med umiskendeligt internationalt potentiale. Mø-producer Ronni Vindahl står bag produktionerne på både ‘Rewired’ og hendes første officielle single, ‘Collected’, der udkom midt i januar og blev mødt med store roser. Soundvenue inkluderede hende på Breakin’ Sound 2024 og kaldte hende noget af det mest spændende, der sker i Danmark lige nu. Det er DIY ud til fingerspidserne - hun står selv bag produktion, sangskrivning, coverart og videoer. Thea Dora har delt med os, hvad der optager hende i øjeblikket.Julia Fox - Down the Drain
Denne her bog er bare virkelig god. Julia Fox har en energi og en attitude, jeg bliver mega inspireret af. Kæmpe crush på hende herfra. Dertil har hun også en podcast med Niki Takesh, der hedder ‘Forbidden Fruits’, som også bare er virkelig god.Farverig øjenskygge
Noget jeg virkelig dyrkede i 6. klasse og siden har glemt. Dengang havde jeg sådan nogle øjenskyggestænger fra Gosh i blå og lilla, og så smurte man et ordentligt tykt lag helt op til brynene. Og det er bare så meget tilbage i mit liv. Elsker generelt at pimpe mig op med farver og makeup, og en vild øjenskygge er det bedste match til et kedeligt outfit.


Inviter folk på venne-date
Jeg har det med at holde mig ret meget tilbage, når det kommer til at skabe nye tætte relationer, selvom der er mange, jeg gerne vil være venner med. Jeg har endnu ikke fået taget mig sammen til at gøre det endnu, men med dette statement, skal jeg jo gøre det!!

Så ja, ikke være så bange for en afvisning og inviter folk ud, du finder inspirerende eller du bare har lyst til at bruge mere tid med.


Klippe i tøj
Jeg elsker at klippe i eller farve mit gamle tøj og give det nye liv. Og man kan virkelig gøre meget og også finde inspiration på nettet, hvor man ikke behøver at kunne sy eller have den store tålmodighed. Hvis man ligesom mig godt kan lide, at det går lidt stærkt, så er det bare fedt lige at kunne tage en saks i den gamle t-shirt, og så er den altså fresh igen.


Feist - Pleasure
Albummet Pleasure af Feist er et af mine all-time favorite album. Jeg var til koncert med Feist i sommer, og jeg var overrasket over, hvor få ‘unge’ og også bare mennesker der var. Jeg føler, at hun er blevet lidt glemt, og hun har bare lavet noget af det smukkeste musik og er en helt igennem fantastisk musiker. Den koncert var nok en af de bedste, jeg nogensinde har været til. Jeg kan også anbefale hendes nye album Multitudes.At sætte tid af til at lave ingenting
At skrive ind i sin kalender onsdag aften: Thea Chill tid. Jeg synes det er sååå svært at slappe af med god samvittighed og kommer oftest til lige at tjekke mailen eller åbne et Ableton-projekt og lave lidt videre på noget musik, og pludselig har jeg brugt hele aftenen på det. Derfor hjælper det at skrive det ind i sin kalender og forberede, at man skal chille. Fik for nyligt anbefalet en app, som kan slukke for sociale medier, mail, whatever i et bestemt tidsrum, som jeg føler er en kæmpe ide om aftenen eller når man har chill tid med sig selv, for virkelig ikke at blive fristet af noget og bare nyde sig selv.