Takeover #10: AGGi (10/10/2023)


Takeover lader kulturskaberne dele det, der optager og inspirerer dem i øjeblikket. Et indblik i nogens autentiske smag, begejstringer og kulturelle synsvinkler - formuleret af dem selv.


AGGi befinder sig i et mix mellem afro-rytmer og moderne, europæisk hiphop. Hun trækker på en bred vifte af inspirationskilder og blander catchy melodier med rap-troper, over velproducerede beats - særligt på førstesinglen ‘Better Money’, der udkom sidste måned. AGGi har bl.a. kunnet høres på P3, P6 Beat og BBC Radio 6 og har spillet på festivaler som SPOT og Grimfest samt på VEGA og Train. Her deler hun sine anbefalinger med os!


Lifehack pt 1
Holding a grudge drains your energy and makes you age faster (includes gray hair & wrinkles). If something bothers you, or someone hurts your feelings, do something or cry for 15 minutes, sleep on it, wake up and move on. That keeps the soul and spirit young.

Lifehack pt 2
Smil, grin og åbn dit hjerte. Det smitter og giver godt tilbage. Og vigtigst af alt, vær dig selv. Det er fint, at ikke alle kan lide dig. Det har intet med dig at gøre. Hvis du prøver at være noget andet end dig selv, tiltrækker du det forkerte og er fanget i en lidt halv-træls situation. Be you baby.

Musik
Jeg har altid været den yngste og mest uvidende når det kom til klassikere og gode albums. Så det kom som et chok, da jeg snakkede med nogle fra den 'nye generation'; de vidste nemlig ikke hvem Sade, Tracy Chapman, Lauryn Hill, The Fugees, Erykah badu og D'Angelo m.fl. var! Måske er det fordi, deres forældre lyttede til andre genrer eller ikke var de store musikelskere. Men nu griber jeg lige chancen til at dele nogle af de navne, man SKAL lytte til mindst en gang i sit liv.

Udover ovenstående musiklegender, så er der også de lidt mere moderne, men stadig top tier artister i følge mig: The Internet, Anderson Paak, J. Cole, Jazmine Sullivan, SZA, Summer Walker, Westside Boogie, Smino, Jordan Ward og selvfølgelig afrobeat gang: ((Fela Kuti)), Tems, Wizkid, Burna Boy, Davido, Shatta Wale, Fave, Ayra star, Kojo Funds… Kunne blive ved, men det her er et godt sted at starte.

Mad
Den absolut sygeste måde at tilberede svampe på er at stege dem sprøde med lidt smør, et squeeze lime eller citronjuice og god kvalitetsflagesalt. PERIOD! Kan nydes med frisklavet pasta i citron-flødesovs med grillet hummer.

Mad pt 2
Den her går ud til alle dem der siger at salat er kedeligt.

Salat 1 (sommersalaten): Vandmelon i mellemstore tern, den gode græske fetaost fra Føtex, frisk, finthakket Mynte, stegte solsikkekerner, babyspinatblade, og den hemmelige vinaigrette-dressing.

Salat 2 (vintersalaten): Grønkål, stegte valnødder med lidt salt, appelsin skåret i tern, granatæble og en dressing med honning, en presset appelsin, lidt fløde og noget jeg ik' lige helt kan huske men supergod.

Salat 3 (hverdagssalaten aka freestylesalaten): Kogte speltkerner, stegte grøntsager (what ever you got), tahin-dressing eller peanutbutter-dressing, kål, watercress, spinatblade eller anden form for salatblad.