Følg vores playliste for anbefalinger + det vi ikke har nået at skrive om:Juni essentials (10/07/2024)


Essentials er vores opsamling på den forgangne månedstids bedste nye udgivelser plus det, vi ikke opfangede i tide.Been Stellar - Scream for New York, NY


I denne juni-opsamling er dette blot ét blandt mange rockbands, der fortjener al den volumen, dine nærmestes tålmodighed kan trække. Been Stellar er, som det antydes i debutalbummets titel, fra New York og de spiller en blanding af Ice Age-klingende post-punk og My Bloody Valentine-shoegaze, der er et af årets must-hears. Ser du én med høretelefoner i og klædt i læderjakke denne sommer, en dag det er alt for varmt til det, er det nok fordi, de hører det her.
-A


‘Rump Punch’ - Cash CobainEfter skrækkelige remix-udgivelser og A Boogie- og Don Toliver-features, ligner det her back to basics for manden, der har hypen på sit højeste - Cash Cobain laver stadig bare noget af det bedste musik ude i verden lige nu. Det evigt hypnotiserende loop og “top 5 nasty”-melodien, der kun bliver bedre for hvert lyt - det er så underspillet og subtilt, og jeg elsker det.
-M


‘LET THE VIRGIN DRIVE’ - SPIRIT OF THE BEEHIVEENTERTAINMENT, DEATH fra 2021 slog dem her fast som et af de mest interessante rockbands lige nu. Opfølgeren kommer til august og markeres af den legesyge ‘LET THE VIRGIN DRIVE’. Det er en fryd, når sommertid kan være ventetid.
-A


The Story So Far - I Want To Disappear


“How can I afford the cost? / I need every single part of you / How can I navigate the loss / Now I have this life because of you”.

Det kræver at alt mit mod at indrømme, at denne samling svulstige, patetisk nostalgiske og nærmest overmelodiske pop-punk-sange er min favoritudgivelse den forgangne måned. Uanset hvad er det altså det, der har fået mit hjerte til at slå hårdest. Når ‘Watch You Go’ blæser frem af starthullet, aner jeg ikke, hvilke lufttrommer jeg rammer, eller om jeg gør det hurtigt nok. Så længe ingen kigger. I Want To Disappear er hjertesorgs-pop så emotionelt overvældende, at man overvejer, om det er det værd at komme videre. Det får i hvert fald enhver bedrøvet tanke til at føles som en superkræft. Man finder ikke mere kandissukkersød musik, der samtidig er fremstillet til en moshpit.
-A


‘CHECK 4 ME’ - BabyxsosaHvis Charli XCX var ægte tapped in, var hun også lige hoppet på et Devstacks-beat. Jeg skrev også om ham sidst - men seriøst, man kunne lave en hel religion ud af den lyd alene. Jeg bør næsten ikke fortælle, hvor ikonisk Babyxsosa er, og jeg ved hun er tapped in - men det her samarbejde var ikke på mit 2024 bingo card.
-M


‘In Silence’ - DJ Sabrina The Teenage DJ“Heart beating in silence / nowhere to turn to”.

DJ Sabrina The Teenage DJ (husk det navn) med sit måske mest personlige udspil hidtil, en sad banger til det mest wholesome dansegulv og en reference til Kate Bush’ Hounds Of Love på single-coveret. Føles som at give sit udmattede hjerte en kærlig kinddans.
-A


Leather Park, Odunsi (The Engine) - LEATHER PARK (VOL. 1)


Alt imens hypen og nye navne (både pop og eksperimenterende) fra Nigeria bare spawner hver anden dag, er Odunsi stadig bare fremtiden. Han er ikke alté-movement posterboy for ingenting - Leather Park er en potpourri af genrer og referencer, og vigtigst af alt bare vildt medrivende og tilgængeligt fra første lyt.
-M


‘She’s Leaving You’ - MJ Lenderman“It falls apart / we all got work to do”.

Wednesday-guitaristen med den smukke, Jason Molina-klingende twang-vokal, det uforudsigelige, særprægede tekstunivers pakket med popkulturelle referencer og det helt tilbagelænede guitarspil er et af de absolut fedeste navne lige nu. Ingen grund til at være så sen på det her, som folk er på Big Thief lige nu. Det her er vores Neil Young. Put your money where your cowboystøvler are.
-A


‘Black & Tan’ - YTDet mest spændende navn efter sidste års #STILLSWAGGIN, der bragte “swag renaissance” til UK - Y2K, nokia-tema musikvideo i 480p. YT er bare sandheden.
-M


Fine - Rocky Top Ballads


Kæmpe contender til årets danske album. Umuligt at finde favoritten blandt numre som ‘Big Muzzy’, ‘Remember the Heart’, ‘Losing Tennessee’ og ‘A/B’. Fine er på mit musikalske landshold.
-A


‘Guardian’ - ArmlockEndnu et Run For Cover-band, der er for godt til ikke at nævne. Slår dit hjerte for popmelodier og bare en anelse for Alex G-lænende emo-tendenser er de seneste singler fra Armlocks kommende album, Seashell Angel Lucky Charm, der udkommer på fredag, alt dit arvesølv værd.
-A


‘Favourite’ - Fontaines D.C.Det er første gang, jeg connecter med noget fra Fontaines D.C., men det gør jeg så også virkelig med ‘Favourite’.
-A


boycomma - Stress Starving EP


Frontfiguren i det californiske band boycomma, Brad Warriner, har en befriende udtalt alternative rockstar-energi, der balanceres ud med de betagende teatralske udladninger på mini-albummet Stress Starving. Tænkt Pinegrove, bare med al den post-hardcore-energi og metal-seriøsitet oveni den kan trække. ‘J ELLA’ er lyspunktet i det fængslende mørke, men stadig et rigtigt stortudenummer. Når Warriner går “Maybe we should stay for a while” og glider over i et ahh vejer man ingenting.
-A


‘Change’ - EnumclawFørste gang Enumclaw fangede min opmærksomhed, var da de gæstede standout-tracket ‘Thin Air’ fra Tanukichans GIZMO fra sidste år. For nylig signede de så med Run For Cover Records, mit favorit-label i de sidste par år, og udgav denne befrier af et nummer. ‘Change’ er et gennemført cool grungy indie-rock-nummer, der når nogle euforiske højder i både hook og guitarsolo. Deres Bandcamp bio siger: “The coolest band in America”. Døm selv, men cool er de.
-A


‘Ecig’ - Dutch InteriorsVideoen til ‘Ecig’ antyder, at medlemmerne i bandet Dutch Interiors har set Harmony Korines infrarøde actionfilm Aggro Dr1ft. Nu undrer jeg mig over, hvorfor jeg ikke har. Der er en uforklarlig synergi mellem sang og video, der, hvis der er skruet nok op, kan få én til at glemme at trække vejret. En shoegaze-sound, der vibrerer helt nede i mavesækken. Efter 2 minutter rykker vokalen et toneleje op, og der er man solgt. Døm igen selv, hvem der er det sejeste band i Amerika.
-A


Sharp Pins - Radio DDR


Denne oversete udgivelse fra sidst i maj skal også lige med. Et væg-til-væg-tæppe af 70'er-nostalgisk, psykedelisk power-pop, der kan beskrives som mellemtingen mellem The Lemon Twigs’ Beatles-revival-projekt, Mapaches west-coast parasol-ballader og Cindy Lees DIY spøgelsesradio. Et musikalsk alternativ til et par solbriller, der farver alt Sienna-gult.
-A


‘Intento fallido’ - Mabe FrattiHighlight fra den guatemalanske cellists fremragende nye album, Sentir Que No Sables. Hvordan var dette ikke en single? Fantastisk nummer, nevertheless.
-A


‘Alltime’ - LAZER DIM 700Suverænt mit fav nye navn, jeg har lært at kende i 2024.
-M


J.P. - Coming Out Party


Haha det her mixtape er så lol. Hvis du kan lide dansemusik over lidt hollow lyrik er Coming Out Party oplagt - men der er så meget mere at komme efter. Pop country-melodier, indlevede gospelvokaler over Milwaukee klappe(?) beats, underlig Laurie Andersons ‘O Superman’-sample på åbningstracket og helt igennem bizarre festhymner. Prøv at sætte ‘Bad Bitty’ på til en fest i sommerferien og se med egne øjne, hvor konventionelt kedelige dine venner måske i virkeligheden er. Hvis de imidlertid ikke stormer hen for at tackle dig og anlægget, så har du måske en ret sej vennegruppe.
-M


‘Four Legs’ - MacsealSeneste single fra Long Island-bandet Macseal er et breezy, power-poppet emo-rock-nummer, der gør sig alle de rigtige anstrengelser for, i hvert fald, at gøre mig til fan. Det er et lidt twangy bud på Oso Oso eller Gulfer, når de er allermest dynamiske og melodiøse. Albummet er ude på fredag.
-A


‘Dancing Waters Club’ - Modern ColorModern Colors’ nye single ‘Dancing Waters Club’ er den slags shoegaze/post-hardcore-hybrid, der burde have nok melodi og clean singing til at kunne overbevise selv Strokes-fans om at lægge Strokes bag sig og finde noget nyt at gå op i. Det er sådan her man skriver bevægende, nostalgisk rockmusik i 2024. Bliv fan i dag. Albummet There Goes The Dream udkommer i slutningen af denne måned.
-AAndre udgivelser vi har hørt, som vi ikke nåede at skrive om:

all under heaven - What Lies Ahead Of Me
Asher White - Home Constellation Study
Bloomsday - Heart of the Artichoke
Danny Paul Grover, Rich Douthit - Arc of Night
Dazegxd - Exhibition Mode
Emma DJ - Lay2g
Guided By Voices - Strut Of Kings
Hailaker - Serenity Now
If Kansas Had Trees - Where You Thought You Would Be
Laughing - Because It’s True
Mabe Fratti - Sentir Que No Sabes
Marina Allen - Eight Pointed Star
Martha Skye Murphy - Um
MILLY - Your Own Becoming
Perennial - Art History
Sour Widows - Revival Of A Friend
Stand Still - Steps Ascending
Terry Green - PROVISIONAL LIVING
This Is Lorelei -