Følg vores nye playliste, der løbende opdateres.  

Den store forårsguide 2022Opsamling på januar/februar:FKA Twigs - CAPRISONGS


Stenbukkens tegn starter i årets længste nat – den mørkeste tid på året. En altid nærværende melankoli er derfor den bagvedliggende stemning, og karakteriserer alt Twigs har udgivet. På ‘Caprisongs’ har hun fundet ud af det mørkeste sted, og leveret det eneste og ærligste hun kunne - ifølge hende selv. På ‘Caprisongs’ finder hun sollyset - hvorfor det også kan tåles at høre hele sommeren igennem. Lyduniverset føles frit og legende, måske så næsten lidt for mange gæster er inviteret med. Musik til festen og turen hjem. Kate Bush rammer klubben type beat.
-M


Anxious - Little Green House


Little Green House, det nye album fra Connecticut-baserede Anxious, er det mest underholdende og medrivende jeg har hørt i flere år. Den bedste blanding af emo, hardcore, punk og pop man kunne drømme om. “Let Me”, “Call From You” og “Afternoon” er tretrinsraketten, der føles som en tur i den sjoveste forlystelse. Jeg leder efter den bedste danske oversættelse af “fun”, i betydningen ren fornøjelse, men intet at grine af. De 32 min løber ud på den halve tid. Hørte albummet 8 gange i træk dagen det kom ud og det føles stadig som om jeg overforkæler mig selv, når jeg sætter det på.
-A


‘Stripper Anthem’ - ZahsosaaJeg har før skrevet om Newarks Bandmanrill og hans spin på Jersey Club rap. I Philly rapper de også over club beats, og undslap et par kæmpehits i DJ Crazys ‘Shake Dat’ og ‘Philly Shake’. Dance-rap er det suverænt mest spændende der sker lige nu på USAs østkyst, og den her sang, med en giveon sample i evig udfoldelse, svarer på netop hvorfor. Det er umuligt at stå stille til.
-M


Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You


Big Thief er måske verdens bedste band lige nu. Alt de gør lykkes. På DNWMIBIY går de til musikken som var de fire medlemmer (+venner) én samlet organisme. Albummet spænder over både det mest elektroniske (‘Blurred View’) og det mest country (‘Spud Infinity’) vi endnu har hørt fra bandet. Et 80 minutters katalog over styrkerne hos en af vor tids største sangskrivere, Adrianne Lenker, og hos et af vor tids mest menneskelige bands. ‘The Only Place’ er kærlighedssangenes nye ideal, ‘Red Moon’ er sangen, der får dig til at ville flytte på landet mens fløjten i ‘No Reason’ lokker foråret frem i dig. Vi stemmer i, hvad alle andre musikmedier siger; det her skal du bare høre!
-A


Yeat - 2 Alivë


Lyden af rap lige nu. Jeg følger mange “seje” folk på ig, og de hører ikke andet end Yeat i AMG’en. Og så er der også Euphoria sync'en og den hype det har medfulgt. (ingen dominic fike) Yeat må bare være sandheden - ragerap a la Playboi Carti på det perfekte ‘Whole Lotta Red’ - bare uden hele punkrock-ikonografien. ‘Jus Bëtter’ er en gemt perle, og et perfekt temperaturtjek af dig selv, for at se hvor ude af trit du er med popkultur og status quo.
-M


‘Endless Time’ - The Weather Station2022 er et musikalsk drømme-år. Sidste år udgav The Weather Stations frontfigur, Tamara Lindeman, et af årets absolut bedste album, Ignorance. Allerede her på fredag(!), ikke meget mere end et år efter, udkommer så Ignorance’s søsteralbum, How Is It That I Should Look At The Stars. Et album med meget mere sparsom instrumentation. Det bliver garanteret vidunderligt. At dømme efter singlen ‘Endless Time’ lyder det i hvert fald sådan. Men det er hjerteskærende. Du kan være sikker på at din presserende klima-angst får sig et ordentligt skub ud over kanten.
Tjek også den nyeste single, ‘To Talk About’, ud.
-A


Gracie Gray - anna


Bedroom indie-pop fra L.A., der bliver bedre og bedre for hvert gennemlyt. Et sted mellem Lomelda og Gia Margaret, og altså ikke et musikalsk område, der udforskes for første gang. Men det kan man være nok så ligeglad med, for det er gode sange om det smukke i det svære, og det kan der ikke laves for meget af. ‘love you’ og ‘dig’ er numre, der hurtigt kommer dybt under huden på dig. En lettere skjult perle du ikke bør misse.
-A


Nija - Don’t Say I Didn’t Warn You


Sangskriver for Beyonce, Ariana Grande, Cardi B og SZA siger ikke så lidt. Back-to-back hitparade i det mest renlige pop/r&b univers. ‘Feelings’ og ‘You Don't Love Her’ er mine favoritter.
-M


‘Heavy Heart’ - Bartees StrangeAmerikanske Bartees Strange er ved at udvikle sig til et reelt musikalsk fænomen. En forfriskende smeltedigel af forskelligartede genrer og inspirationer, som burde kunne tiltale enhver. Den spritnye single ‘Heavy Heart’ blander radio-pop, raptroper og emo-rock, og er ret uimodståelig, hvis man lige lader sig læne ind i den. Det er sådan et nummer, at rækker man det en lillefinger, så opsluger det én hel. Jeg hører det i hvert fald på 8. replay lige nu. Vi håber det betyder ny album-annoncering snart.
-A


Erin Rae - Lighten Up


Tidløs, hjertevarm folk fra Nashville, der går godt til det meste. Hos mig har Lighten Up været go-to dinner-albummet den sidste måned. Her har du noget, til når du er sammen med din mor<3. Erin Raes stemme og sangskrivning er noget af det mest sympatiske, man kommer i nærheden af i år. Den kommer til at gøre sig rigtig godt under forårssolen.
-A


‘Do It Up’ - Baby Stone Gorillas, Wallie The SenseiTidlig sommer-smash fra LAs bedste gruppe siden BlueBucks og et af de bedste 03 Greedo offsprings. Skru op igen.
-M


Bats - Blue Cabinet


Halvt tømrer i Nashville, halvt potentielt indie-ikon. Jess Awh skriver alternative country-folk sange, der går i kødet på virkeligheden med både humor og skinbarlig ærlighed og følsomhed. Blue Cabinet lader dig gennemleve et meget besværligt kærlighedsforhold gennem både øjne og nervesystem hos en person på den anden side af atlanten. Mest besværligt bliver det på ‘Golden Spoon’, hvor en vens/partners virkelighedsflugt på hårde stoffer behandles; “Golden spoon sitting in your hand, I never watch while you disappear”... “Your eyes roll back like your mind started running, and I’m not even drunk enough to meet you partway”. Musik og melodi virker som en modvægt til det bedrøvelige, som om nummeret prøver at narre sig selv. Og sådan er det med det meste af albummet. Der er en catchy overflade, der skal brydes. Nedenunder gemmer der sig en helt masse mere.
-A


‘GTA’ - Daemoney, Veeze, LuckiTre af de varmeste navne fra midtvesten og Chicago på en sang der føles noget nær perfekt.
-M


Hurray For The Riff Raff - LIFE ON EARTH


Det mest politiske album jeg mindes at have elsket. LIFE ON EARTH føles som den motiverende tale, du hører lige inden du løber i krig for retfærdigheden.
-A


‘Don’t Start a Band’ - Short FictionsShort Fictions kan synge, hvad de vil - Jeg får lyst til at starte et band, når jeg hører det her nummer. Ved ikke om det er trommer jeg skal kaste mig over, eller om jeg skal være ham, der synger kor-svarene. Jeg får også kæmpe lyst til, at de udgiver et album, der lyder sådan her, snart.
-A


caroline - caroline


London-baserede caroline virker som det minimalistiske, folkede modstykke til Black Country, New Road. Og det er jeg helt vild med. Deres nye album virker både ustyrligt og målbevidst kontrolleret på en gang. Jeg har lagt mig til at sove til det et par gange, og det har været en nærmest hypnotisk oplevelse. Det ene tidspunkt buldrer og rumler albummet med store kræfter, det andet er det ved at splintre af skrøbelighed. Det har nogle elementer af Grizzly Bears debut ‘Horn of Plenty’ som jeg ikke er stødt på i noget siden (her tænker jeg særligt på ‘IWR’). Kanon udgivelse som jeg glæder mig til at høre noget mere.
-A


‘Unpeopled Space’ - Daniel RossenApropos Grizzly Bear, så lader det desværre til, at det er et afsluttet musikalsk kapitel. Til gengæld kan vi glæde os til Daniels Rossens (frontfigur fra Grizzly Bear) debutalbum udkommer d. 8. april. Singlerne antyder, at vi kan forvente noget, der er lige så godt som et Grizzly Bear-album.
-AVi har også hørt:

Andreas:

Chastity: Suffer Summer

Grace Cummings: Storm Queen

Jake Xerxes Fussell: Good and Green Again

Cloakroom: Dissolution Wave

Modern Nature: Island of Noise

Anaïs Mitchell: Anaïs Mitchell

deathcrash: Return

Mitski: Laurel Hell

Animal Collective: Time Skiffs

yeule: Glitch Princess

Raum: Daughter

Empath: Visitor

Pan-American: The Patience Fader

Beach House: Once Twice Melody

Modern Studies: We Are There

Sasami: Squeeze

String Machine: Hallelujah Hell Yeah


Martin:

Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You

Z Money - Back 2 The Blender

Yung Kayo - DFTK

Bats - Blue Cabinet

Tisakorean - 1st Round Pick

Anxious - Little Green House

Cash Kidd - Why Do Fools Fall In Love

Damedot - The Umbrella Again

Ralfy The Plug - Pastor Ralfy 2

Javn2900 - Island Baby

Babyface Ray - FACE

The Weekend: Dawn FM

Earl Sweatshirt - SICK!

Beach House - Once Twice Melody

Glockboyz Teejaee - Rap Good As Hell Vol. 2Datoer og (annoncerede) udgivelser vi glæder os til dette forår4.3

The Weather Station - How Is It That I Should Look At The Stars

supernowhere - Skinless Takes A Flight

Nilüfer Yanya - Painless

Kristine Leschper - The Opening, or Closing of a Door

BabyTron - Megatron

11.3

Jenny Hval - Classic Objects

Baby Stone Gorillas - BabySt5xne Gorillas

Widowspeak - The Jacket

Lil Durk - 7220

18.3

Charli XCX - Crash

Rosalía - Motomami

25.3

Aldous Harding - Warm Chris

Bellows - Next of Kin

Camp Cope - Running With the Hurricane

Rema - Rave & Roses

Ginla - Everything

Young Prisms - Drifter

Nigo - I Know Nigo

1.4

Alabaster dePlume - Gold

Christian Lee Hutson - Quitters

8.4

Crake - Humans’ Worst Habits

Daniel Rossen - You Belong There

Let’s Eat Grandma - Two Ribbons

Wet Leg - Wet Leg

15.4

Kurt Vile - (watch my moves)

Bodysync - Radio Active

22.4

Hatchie - Giving the World Away

S. Carey - Break Me Open

Lou Roy - Pure Chaos

29.4

Many Voices Speak - Gestures

Girlpool - Forgiveness

Melody’s Echo Chamber - Emotional Eternal

Tomberlin - I Don’t Know Who Needs to Hear This…

6.5

Sadurn - Radiator

13.5

Obongjayar - Some Nights I Dream of Doors

27.5

Maria BC - Hyaline

Stars - From Capelton Hill

Dehd - Blue Skies