Bedste udgivelser siden sidst, 14/08

 
Stor opsamling.
Vi har svært ved at forklare, hvorfor der er gået så længe. Vi har glemt det, tror vi.
Her prøver vi at destillere de sidste måneders udgivelser ned til det allerbedste - totalt urangeret, helt pakket. 


beabadoobee - Beatopia


Ville gerne prøve at være 16 igen til dette her. Veldrejet indie-pop anno 2022, og årets svar på Clairos Immunity.
Hør først: ‘Talk’ og ‘Ripples’.
-A


PHONY - AT SOME POINT YOU STOP


Jeg så en Reddit-bruger beskrive dette album som fifth-wave-emoens (skulle også slå det op) ækvivalent til Frank Oceans Blonde. Det synes jeg sælger det meget godt. Mit cykel-album lige for tiden.
Hør først: ‘SUMMER’S COLD’ og ‘OTHERWISE’.
-A


Ralfy The Plug - Skateboard P (Deluxe)


Den suverænt bedste LA-udgivelse i år. Gæstevers fra BlueBucksClan, Money Man, Drakeo og alle andre, der er hotte lige nu. Lyt til det, mens du bestiller bøger hjem til studiet.
Hør først: ‘Tyson or Sum’ og ‘New Jack City’.
-M


Hey, Ily - Psychokinetic Love Songs


Hvis din Nintendo Game Boy producerede dig et emo-album. Fantastisk underligt.
Hør først: ‘Intrusive Thoughts Always’.
-A


The Range - Mercury


Dansemusik med vocal samples fra alle internettets afkroge i en super poppet og koncis indpakning. Hør først den light-rave-R&B-åbner ‘Bicameral’ og ‘1995’, der bl.a. sampler My Bloody Valentine.
-M


Oso Oso - sore thumb


Oso Osos surprise-album fra Marts har, sammenlignet med forrige album, basking in the glow, en tydeligt mindre poleret produktion (tjek op på historien bag tilblivelsen og få en klump i halsen). sore thumb er ikke desto mindre lige så spækket med catchy emo/indierock som forgængeren.
Hør først: ‘father tracy’ og ‘describe you’.
-A


Daniel Rossen - You Belong There


Daniel Rossens solodebut er mere, end jeg ville turde håbe på fra et nyt Grizzly Bear(rip) album. Fantastisk, eventyrlig produktion og sange, som kun Rossen kan skrive, spille og synge. Fusionen af folk, jazz og klassisk, som man skylder sig selv, at høre i et par gode høretelefoner. Et af årets klart bedste albums.
Hør først: ‘Shadow in the Frame’.
-A


Atl Smook - Astronaut Lingo 2


Det gængse rap mixtape jeg falder for. Se videoen til ‘Went Prada Prolly’ hvor Atl Smook, iført en sej cropped hoodie, beviser, hvorfor plugg-genren stadig har så meget panache.
Hør først: ‘Went Prada Prolly’ og ‘FTP’.
-M


PUP - THE UNRAVELING OF PUPTHEBAND


Canadisk pop-punk, der nærmest flyder over af riffs og hooks. Albummet er sat i en ramme af et humoristisk meta-koncept, som fordrer at det opleves fra ende til anden. Her er masser af selvmedlidende linjer at skråle med på (“Fuck all the dread, it’s endless”). Bandet kommer i øvrigt til København og spiller i Pumpehuset d. 5/11.
Hør først: ‘Totally Fine’ og ‘Relentless’.
-A


MJ Lenderman - Boat Songs


MJ Lenderman, guitaristen fra Wednesday, og det nye album, Boat Songs, oversteg alle mine ellers høje forventninger. Sange om en masse af det, man aldrig hører sange om. Lyder som en swag Jason Molina (fra Songs: Ohia) med lidt mere humor. Intet ondt ord om Molina - han er en af de største! Country har aldrig lydt mere svedigt.
Hør først: ‘You Are Every Girl to Me’ og ‘TLC Cagematch’.
-A


Duke Deuce - CRUNKSTAR


Musik man ikke rigtig kan høre højt nogen steder. ‘Just Say That’ er et glohedt hit - sidebemærkning: GloRilla har, foruden den her, lavet sommerens sang.
Hør først: ‘Falling Off’ og ‘Just Say That’.
-M


Ravyn Lenae - HYPNOS


Har aldrig hygget mig mere med et studieprojekt, end da jeg havde HYPNOS i ørene fem gange på repeat. Mercury er den mest overlegne fuck dig-sang. R&B efter alle kunstens bedste regler.
Hør først: ‘Inside Out’, ‘Skin Tight’ og ‘Mercury’.
-A


Lou Roy - Pure Chaos


Co-produceret af Sarah Tudzin fra Illuminati Hotties, bestående af 10 sange fordelt på 24 minutter - Det er en uimodståelig snack. Indie-pop fra et forfriskende let sted mellem MUNA og Cassandra Jenkins. Og alt for overset. Her kommer man omkring de fleste følelser.
Hør først: ‘Uppercut’, ‘If We Were Strangers’ og ‘Dream’.
-A


Dreezy - HITGIRLProucer/rapper duoen jeg slet ikke vidste, jeg havde brug for - og så er Jeremih og Dreezy altid tæt på at lave verdens bedste sang, når de collaber.
Hør først: ‘In Touch’ og ‘Balance My Lows’.
-M


Say Sue Me - The Last Thing Left


Koreanske Say Sue Mes nyeste album kan stadig lige nå at blive dit sommeralbum. Charmerende, jangly indie-pop i lighed med canadiske Alvvays.
Hør først: ‘No Real Place’ og ‘To Dream’.
-A


Girlpool - Forgiveness


Girlpools seneste er endnu en musikalsk landvinding inden for duoens univers. Denne gang mere dream-pop end indie-rock. I centrum for albummet står de to singler ‘Dragging My Life Into a Dream’ og ‘Faultline’ - perfekte og hjerteskærende sange. Her er masser af melodier at forelske sig i.
Hør først: ‘Dragging My Life Into a Dream’, ‘Faultline’ og ‘Nothing Gives Me Pleasure’.
-A


Empress Of - Save Me


Min yndlings-popstjerne, der aldrig helt breaker.
Hør først: dem alle.
-M


Sweet Pill - Where the Heart Is


Philadelphia-bandets debut har energien og melodien i sin magt. Emo pop-rock med math-elementer, der på den bedste måde lader dig holde kontakten med din indre teenager. Forsanger Zayna Youssef er et fucking powerhouse. Jeg forstår ikke at man som trommeslager, spiller andre genrer end det her.
Hør først: ‘High Hopes’ og ‘Sometimes’.
-A


Maria BC - Hyaline


Maria BCs debutalbum får mig nærmest hypnotisk til at hente mit vintertøj ned fra loftet. Hyaline udkom lige på grænsen mellem forår og sommer, men egner sig bedst til de kommende måneder. Giv dit efterår en facet af noget hjemsøgende skønhed og gem den her. Ambient, indie-folk, der kan få én til at se spøgelser på en tåget, kølig aften. Til fans af Grouper og Sea Oleena.
Hør først: ‘The Only Thing’.
-A


Young Slo-Be - Southeast


RIP til et at de nyeste stjerneskud i LA. Det her er et ret vildt projekt at slutte på. De her “nervous-music” beats, ligesom forrige projekter, er bare ulig noget andet, jeg har hørt før og Slo-Be er den eneste der fortjener dem.
Hør først: ‘Say Yes’ og ‘Ouweee’.
-M


Naima Bock - Giant Palm


Hør traditionelt inspireret britisk-folk musik med et brasiliansk bossa-twist. Bocks vokal giver genklang af 70’ernes helt store stemmer og musikken er den rene overflod af instrumental fuglekvidder.
Hør først: ‘Toll’.
-A


MUNA - MUNA


På MUNAs selvbetitlede, nye album skal du nok finde en håndfuld halvcorny sange du kan græde til på dansegulvet. ‘Silk Chiffon’ kræver ingen introduktion. ‘Loose Garment’ er min favorit og en treat fra ende til anden.
Hør først: ‘Anything But Me’ og ‘Home By Now’.
-A


DaeMoney - Slayer’s Coming


Kæmpe ones to watch. Tjek også hans Off the Porch interview - han virker som en cool fyr.
Hør Først: ‘Andrew Wiggins’.
-M


Sharon Van Etten - We’ve Been Going About This All Wrong


Van Etten har haft smukkere albumcovers, men sangene er gode som altid. ‘Mistakes’ burde være blevet et (større) hit.
Hør først: ‘I’ll Try’ og ‘Mistakes’.
-A


Soul Glo - Diaspora Problems


Soul Glos Diaspora Problems blander hardcore, punk, screamo og noise-rap sammen til noget af det mest banebrydende, du kan høre i 2022. Lad det være brænde på bålet for dine frustrationer over for alle verdens uretfærdigheder.
Hør først: ‘Jump!! (Or Get Jumped!!!)((by the future))’.
-A


Aldous Harding - Warm Chris


New Zealandske Aldous Harding opfinder en ny karakter til sig selv for hver sang på sit seneste album Warm Chris, og det er ret enestående. Konceptet holder hele vejen. Legesyg, psykedelisk folk, som Harding nu må være mesteren indenfor. Hendes bedste album hidtil.
Hør først: ‘Passion Babe’.
-A


Beyonce - RENAISSANCE


‘Knocking Basquiat's off the wall, thats just how i ball” - lol, Beyonce kan sige de mest corny ting nogensinde. Vi drukner til gengæld i credits fra nogle af verdens bedste producere og sangskrivere (The-Dream), på bedste Kanye/Adele vis - og sådan noget elsker jeg. Det her musik er man minimum nødt til at gribe en støvsuger for at høre - Den mest energifyldte og dansable udgivelse siden ‘Whole Lotta Red’.
-M


Joan Shelley - The Spur


Amerikansk musiktradition i sin natur-skønneste form. Joan Shelley er blandt mine all-time-favoritter og det seneste album, The Spur, afviger ikke fra diskografiens høje kvalitet. Hun skriver noget af det smukkeste folk-musik, der findes.
Hør først: ‘Forever Blues’ og ‘Fawn’.
-A


Soccer Mommy - Sometimes, Forever


Soccer Mommys seneste er samtidig hendes bedste. Åbneren skulle vare 1 min. før jeg var overbevist.
Hør først: ‘Shotgun’ og ‘Don’t Ask Me’.
-A


Bear1Boss - BEAR1BOSS


Det her lyder som et jordskælv i fortnite - det mest avantgarde rap man overhovedet kan sætte på.
Hør først: ‘I'm Already Wayne Williams’ og ‘Quit’.
-M


The Smile - A Light for Attracting Attention


Thom Yorke er ikke færdig som en af verdens førende musikalske troldmænd. Går man og venter på et nyt Radiohead album, så hænger man sig for meget i navne. A Light for Attracting Attention er ude, og det bør vi faktisk sætte mere pris på. 2022 er det vildeste musikår jeg har oplevet. ‘Free In The Knowledge’ satte nærmest mit hjerte i stå første gang.
Hør først: ‘The Same’ og ‘Free In The Knowledge’.
-A


Baby Stone Gorillas - BABYST5XNE GORILLAS


De her beats føles lidt funk wav bounces Calvin Harris-agtige og det gør faktisk ikke noget. Selvom det udkom tilbage i marts, er der stadig sommervibes at hente her.
-M


Angel Olsen - Big Time


Lige op mod optagelserne af sit nyeste album gik Angel Olsen igennem lidt for meget på meget kort tid (læs om det, mens du hører). Big Time har på trods af sit sorgfulde udgangspunkt en tone af accept og håb. Angel Olsen er mere country end nogensinde før - hun rammer balancen mellem den instrumentale varme og og den triste sang lige i øjet, som det er countrymusikkens største ekspertise.
Hørt først: ‘All The Good Times’
-A


S.G. Goodman - Teeth Marks


S.G. Goodmans seneste album ramte mig ud af det blå. Sydstatsfolk der vækkede en stemning i mig, som jeg ikke har oplevet siden H.C. McEntires Eno Axis fra 2020. Goodmans vokal skælver så smukt på både de intime og de store sange, at man får en smag af gråd i hele kroppen.
Hør først: ‘Heart Swell’ og ‘the Heart of It’.
-A


Cash Cobain, Chow Lee - 2 SLIZZY 2 SEXY


Cash Cobain, katalysator for sample drill-trenden i New York, bevæger sig ubesværet i retning af Jersey Club og Dj Crazy på ‘2 SLIZZY 2 SEXY’. Club beats, hvor vokalen bare er en ingrediens, er det fedeste og sjoveste, der er sket for ny-rap i lang tid. Hvis jeg skulle udpege ét sommeralbum, ville det være det her.
Hør først: ‘JHOLIDAY’.
-M


Andrew Tuttle - Fleeting Adventure


Cosmic americana er min slags ambient. Et alternativt ‘First Cow’-soundtrack.
Hør først: ‘Next Week, Pending’.
-A


Static Dress - Rouge Carpet Disaster


Jeg er slet ikke fortrolig med posthardcore/screamo/metalcore-scenen, men de mest hypede udgivelser opdager jeg dog. Britiske Static Dress’ nyeste album har været længe undervejs, og har man ikke ventet i 3 år, så er man bare heldig at albummet er ude nu. Bliv rystet godt igennem og få nogle anthems til når livet på jorden føles som et helvede nok i sig selv.
Hør først: ‘such.a.shame’ og Push rope’.
-A


Friendship - Love the Stranger


Friendships forsanger Dan Wriggins har en af de stærkeste vokaler jeg kender. Han kan synge om hvad som helst, og det vil lyde som om, de største sandheder bliver afsløret. Og synge om næsten hvad som helst gør han i stor stil på bandets seneste. Alt-country om menigmandens hverdag på godt og ondt.
Hør først: ‘Hank’.
-A