Bedste nye sange #8 - 25/07/21


Tinashe

Spotify-link:https://open.spotify.com/playlist/0Rksq7BquLlf5QSbB0zfUw?si=sbnbleabSryCjii-iQL8UATrue Love - Hovvdy
Jeg troede ikke jeg kunne bede om mere ovenpå Hovvdy-medlemmet Charlie Martins, stadigt friske, super smukke soloalbum ‘Imaginary People’. Nu har Hovvdy annonceret deres næste album, ‘True Love’, ude d. 1. oktober. Hvor heldig har man lov at være? Titelnummeret er mere af den ubesværede Hovvdy-indierock, som giver dig følelsen af at være med i verdens bedste, corny film. Det får man nok aldrig nok af.
-A


Bouncin - Tinashe
Jeg har været totalt besat af den her sang i en uge, og jeg tror heller ikke det rinder ud foreløbigt. Tak, skæbne at hun går independent og lykkes, efter at være skrinlagt så længe hos RCA.
-M


Reach Out - Sufjan Stevens, Angelo De Augustine
Folk-Sufjan er tilbage (!!!) og lykken er gjort. Det kollaborative album med label-kollegaen Angelo De Augustine udkommer d. 24. september, og det bliver efterårets juleaften. Den nye single ‘Reach Out’ er som et glimt at den julegave jeg ønsker mig allerhøjest. Derfor prøver jeg at holde lidt igen med at høre den for meget. Jeg forsøger at gemme min begejstring til september.
-A


Living Proof - The War On Drugs
Her har jeg det på samme måde som med det nye fra Sufjan Stevens. Jeg vil så vidt muligt opleve albummets sange for første gang, på én gang. Albummet ‘I Don’t Live Here Anymore’ udkommer d. 29. oktober. ‘Living Proof’ er første sang på albummet og et nummer som virker som en dyb indånding inden det, forhåbentligt, går helt løs. Jeg glæder mig i hvert fald.
-A

Bunny Is A Rider - Caroline Polachek
Første solo materiale fra Polachek siden ‘Pang’ i 2019 (endelig). Det her skal man bare dagdrømme til mens man kører AWOL mod solnedgangen, nik og jay “type beat”.
-M


One More Last One - Wednesday
Sidste år kom Wednesdays album ‘I Was Trying to Describe You to Someone’ på vores liste over de 50 bedste album i 2020. Nu har de allerede annonceret en opfølger, ude d. 13. august, og der er 4 singler fra albummet ude. Bandet fra Asheville, North Carolina, er i min optik et af de aller fedeste indierockbands lige nu, og mangler man noget at lufttromme sine følelser ud til, så er det lige her det foregår. Den 3. single, ‘One More Last One’, er en drøm af en dreamy shoegaze banger. På den nyeste single, ‘How Can You Live If You Can’t Love How Can You If You Do’ (sikke en titel), skruer bandet længere ned for tempo og energi end på noget vi hidtil har hørt fra dem. Det skal nok blive en fornøjelse at høre albummet ‘Twin Plagues’ i sin helhed.
-A

03 Flow - Wallie The Sensei
Wallie stod bag en af sidste sommers LA megahits ‘Scandolous’, denne favner lige så højt, og fungerer som ode til en af byens største stemmer. “This gon be a city antheeeem”. Det her er det mørkeste, såvel som smukkeste summer-anthem du støder på i år.
-M


I Would Sing Along - Karen Perris
Karen Perris fra The Innocence Mission udgiver sit andet soloalbum d. 8. oktober. ‘I Would Sing Along’ er første forsmag og en fantastisk, livsbekræftende en af slagsen. Karen Perris bærer en melankoli i stemmen som jeg ikke tror hun kan undslippe. Sat op imod de opløftende strygere opnås en stemning som sender tankerne mod Nick Drakes ‘Bryter Layter’.
Jeg tror vi går et rigtig godt musikalsk efterår i møde.
-A

Let It Off - YTK
Fortolkninger af store 00’er pop/r&b sange i rap har været i høj kurs de sidste mange måneder (hør den virale ‘Who I Smoke’ af Spinabenz, hvis du vil høre ‘A Thousand Miles’ instrumentalen blive taget som gidsel). YTK lyder bedre end Mariah Carey her, der efter sigende selv skulle være ret vild med sangen.
-MGeist - Shannon Lay
Shannon Lay har fulgt op på tryllenummeret ‘Rare to Wake’, med en albumannoncering og en dobbeltsingle. Albummet, ‘Geist’, udkommer d. 8. Oktober, og det lover rigtig godt. Titelnummeret er ligesom førstesinglen et magisk folk-nummer med vidunderlige vokalharmonier og smagfuldt tilpasset instrumentation. Det er meget charmerende og jeg er helt solgt.
-A