Bedste nye sange #7 - 12/05/21


Charlotte Bumgarner - Claire Gibson

Spotify-link:https://open.spotify.com/playlist/0Rksq7BquLlf5QSbB0zfUw?si=sbnbleabSryCjii-iQL8UASanji - Cochise
Cochises flow og stemmeføring er noget af det mest øjeblikkeligt medrivende jeg har hørt længe. Det kan varmt anbefales at tjekke hans nye album ud, som emmer af babyvoice-carti, anime og fodbold referencer (“you in my pass, like I’m Iniesta”) og ligeledes fængende beats. Første lyt kan være meget forvirrende - hvis ikke du er hooked efter tredje lyt, then player we are not the same.
-M

Animal - LUMP (Laura Marling, Mike Lindsay)
Det er kun ca. et år siden at Laura Marling udgav albummet ‘Song For Our Daughter’. Nu har hun annonceret album nr. 2 med projektet ‘LUMP’. Den første single herfra, ‘Animal’, er nok det tætteste Laura Marling er kommet en decideret popsang. Og det svinger helt vildt. Albummet, som også hedder ‘Animal’, er ude d. 30/7.
-A

Breadcrumbs - Apollo Rai
Hvem skulle tro vi havde brug for endnu en sangfugl fra New York. Hvis ikke Apollo Rai får mere opmærksomhed snart, er noget helt galt.
-M

Steps - Skullcrusher
Kæmpe highlight fra Skullcrushers seneste ep. Melodien i verset på ‘Steps’ er for mig det bedste på hele ep’en. Forhåbningerne til et debutalbum er kun blevet endnu større.
-A

Mama Said - SG Ali
Mors Dag-crooner fra en af Chicagos mest hypede stemmer.
-M

Red with Love - Charlotte Bumgarner
Efterårsmusik til de her lidt for våde majdage. Dette nummer dufter nærmest af forårsregn. Et album fra Charlotte Bumgarner kunne gå hen og blive rigtig godt. Med få virkemidler formår hun at frembringe en særlig stemning, som er svær at få nok af.
-A

Barbara Ann - Rosie Tucker
Jeg har været fan af Rosie Tucker siden 2019-singlen ‘Ambrosia’, der også er at finde på deres debut udgivelse på Epitaph Records. Åbneren ‘Barabara Ann’ er blandt de umiddelbart stærkeste sange, på et album jeg slet ikke er færdig med at dykke ned i.
-M

Mobile - The Mountain Goats
The Mountain Goats udgiver deres næste album, ‘Dark in Here’, d. 25/6, og ‘Mobile’ er er første single herfra. The Mountain Goats’ diskografi er så enorm, at man ikke ved hvor man skal starte. Jeg håber at dette nye album skal blive min indgang. ‘Mobile’ lyder i hvert fald fantastisk.
-A

N.L.M.B. - Nuk
Mens Lil Yachty tager Detroit på den helt store rundrejse, findes der stadig rappere som må gå forsømt. Nuk er en af dem, hvis referenceramme overgår alles. “This money be my shelter in the storm, it’s like I’m Bob Dylan”. Nuk vil altid være god for uventede popkultur referencer.
-M

Vague Tidings - Elephant Micah
Titelnummeret og afslutteren på Elephant Micahs seneste album er samtidig pladens bedste sang. Måske særligt i kraft af de resterende numres opbygning til denne perfekte afslutning. Nummeret rummer, med et urskovsagtigt lydtapet og en spinkel violin, en intimiderende naturkraft. Der udspiller sig nærmest billeder af planetens udvikling for ens indre. Det er den slags musik, der får en til at affinde sig med ens mikroskopiske rolle i universet.
-A