Bedste nye sange #3 - 08/02/21


Skullcrusher - Silken Weinberg & Jeremy Reynoso

Spotify-link:https://open.spotify.com/playlist/0Rksq7BquLlf5QSbB0zfUw?si=sbnbleabSryCjii-iQL8UASong for Nick Drake - SkullcrusherJeg tror mange går og afventer en annoncering af Skullcrushers debutalbum. Det gælder også mig. Måske den nyeste single, ‘Song for Nick Drake’, er en forsmag på dette? Sangen, der handler om musikkens evne til at flette sig ind i selv de mest trivielle dagligdagssituationer (eks. tog- og gåture) og gøre dem til noget helt særligt, understreger at Skullcrusher, er en man skal holde øje med. Særligt hvis man er til Phoebe Bridgersk indie-folk.
-A

Dead People - HoneyKomb BrazyHoneyKomb Brazy fra Alabama får i øjeblikket stablet millioner af visninger på youtube og er det er let at se hvorfor. På ‘Dead People’ hævder han Rap-A-Lot og sin alliance med Houston-legende J Prince, hans shotgun-makker i videoens Rolls Royce optog. Jeg er solgt på Brazys karisma og vigør - smilet bevidner om et frisk pust i en oftest humørforladt genre. Den her skal bare høres igen og igen. -MWrong - Olivia KaplanJeg tror vi står med en kunstner, der er lige på nippet til at eksplodere i popularitet. Det bliver i hvert fald spændende at følge, når Los Angeles-baserede Olivia Kaplan udgiver sit debutalbum, ‘Tonight Turns to Nothing’, d. 7. Maj. Den første single, ‘Wrong’, peger på, at der er noget rigtig godt i vente, både hvad angår sangskrivning og produktion. Amerikansk folk-rock med masser af tilstedeværelse. Hvis man er til den genre, ved man ret hurtigt, om Olivia Kaplan er noget man skal skrive sig bag øret.
-ABig Pop - Another MichaelHer er en sang til selvfølelsen. Køb den på iTunes, hvis det stadig findes, og indstil den som alarmklokke og boost dine morgener til lyden af florlet nostalgisk indie rock. Hvis du ikke har hørt forrige single, ‘I Know You’re Wrong’, er det også en stærk opfordring herfra. -MOverture - Personal SpaceD. 26. marts udkommer andet album fra Personal Space, ‘A Lifetime Of Leisure’. ‘Overture’ er den tredje single og seneste forsmag fra dette album. Bandet har hermed ramt tre lovende styks på stribe. Sjov, guitarbåret indie-pop med varm, venlig vokal.
-ABreathe - Thyla
Ugens dream-pop fix. -MNobody - Lila TristramFolk-musik har, for mig, en helt særlig evne til at fremkalde en nærmest mytisk drømmestemning. Jeg har netop opdaget engelske Lila Tristram. Hendes nyeste single, ‘Nobody’, ramte øjeblikkeligt det punkt indeni mig, der gør at man fortabes i 2 minutter og 37 sekunder i tid og rum. Det er ren banjo-magi. Burde alle sange ikke bare have et lydtapet af fuglestemmer? Det kan kun gøre godt.
-AMaking A Mess - Pooh Shiesty, Big 30, VeezeUmiddelbart den bedste sang på ‘Shiesty Season’ af den mest populære newcomer lige nu (“big brrr”). Veeze featuren er alt hvad jeg havde drømt om. -M