Bedste nye sange #12 - 24/11/21
Land of Talk

Spotify-link:https://open.spotify.com/playlist/0Rksq7BquLlf5QSbB0zfUw?si=sbnbleabSryCjii-iQL8UA2010 - Earl Sweatshirt
Earl er tilbage med en ny single og jeg kunne ikke være mere glad. Black Noi$e står bag denne skønne instrumental, som føles præcis som den tilstand, han beskriver i sangen. Det er upbeat, rislende af tanker og synths smedet fra afgrunden - dog håbefulde og fremadskuende i sin egen ret.
-M

Something Will Be Said - Land of Talk
Det er frustrerende at Land of Talks nye ep, ‘Calming Night Partner’, ikke er en fuldlængde. For numrenes kvalitet er klart på højde med sidste års ‘Indistinct Conversations’ - en af vores favoritter fra 2020. Afslutteren ‘Something Will Be Said’ runder den 18 minutter lange ep af med et stille brag, som aldrig behøvede at klinge ud. Land of Talk virker til at have fundet formlen, og jeg vil bare gerne have mere.
-A

Jupiter - Jenny Hval
Norske Jenny Hval er en ubetinget ener. ‘Jupiter’ er et enormt nummer, som vi håber er et tegn på mere ny musik fra Hval i nærmeste fremtid.
-A

Percocet Pain - CEO Trayle, Babyface Ray


Der går lang tid før man rigtigt hører et snare, og det gør ikke spor - beat og vokalsample lyder pisse lækkert her. Dejligt afvekslende track fra CEO Trayle fra hans halloween mixtape der virkelig fortjener din opmærksomhed.
-M

Nine Stories - Hazel English
Hazel English indfanger sin gamle lyd, endelig. ‘Just Give In’ fra 2017 er et drømme pop/rock mesterstykke, ingen skips - den her sang lyder som taget ud fra det album.
-M

Untethering - Sea Oleena
Outtake fra sidste års ‘Weaving a Basket’. Sea Oleena er en kunstner som tilsyneladende har fundet en skridsikker opskrift på vidunderlig stemningsfuld ambient dream-folk, der lyder som om, det kommer fra havets bund. Lige til din vinter-playliste. Hende skal man bare holde øje med.
-A

Bright Star - Anaïs MitchellBonny Light Horseman albummet var alt andets favoritalbum i 2021. Nu har projektets mest betydelige frontfigur, Anaïs Mitchell, annonceret sit selvbetitlede album, det første i over 10 år, der udkommer d. 28. januar. Førstesinglen ‘Bright Star’ lyder af alt det som lykkedes på Bonny Light Horseman.
-A

RHODODENDRON - Hurray For The Riff Raff
Hurray For The Riff Raffs nye album, ‘LIFE ON EARTH’, udkommer d. 18/2 - det første siden 2017’s ‘The Navigator’. Førstesinglen ‘RHODODENDRON’ er medrivende punket folk-rock, der får mig til at tænke på Waxahatchees ‘Saint Cloud’ fra sidste år. Klasse nummer. 2022 lover allerede rigtig godt.
-A

The Only Heartbreaker - MitskiMitskis nye album, Laurell Hell, udkommer d. 4/2. Anden single, ‘The Only Heartbreaker’, er den hidtil mest direkte vi har hørt fra udspillet. Banger.
-A

Bump - Big Sad 1900, Baby Stone GorillasSamarbejde mellem de to mest hypede navne i LA, der bare aldrig kunne skuffe.
-M

Time Escaping - Big Thief
Big Thief har annonceret deres næste album. ‘Dragon New Warm Mountain I Believe In You’ udkommer d. 11/2 - et dobbeltalbum på intet mindre end 20 sange (!). Med annonceringen fulgte endnu en single, ‘Time Escaping’, som vidner om et band, der har musikverdenens måske mest frigjorte tilgang til sangskrivning og produktion. Big Thief har aldrig lavet noget som ‘Time Escaping’, men lige meget hvad de laver, virker det som det mest naturlige.
-A

Bulletproof - YungMannyLigesom jeg troede 00’er pop hits rap-reworks var en overstået trend, kommer den her ud. La Rouxs ‘Bulletproof’ bliver kapret på bedst tænkelige måde af YungManny, og dansesekvenserne fra 2:30 er noget af det bedste jeg har set i år.
-M

Superstar - Beach HouseBeach House udgiver deres næste album, ‘Once Twice Melody’, d. 18/2, men sløret for det løftes i 4 kapitler frem mod udgivelsesdagen. Highlightet fra første kapitel er ‘Superstar’ - Måske et af de allerbedste numre fra gruppen overhovedet.
-A

RIP Young DolphHvem udover Dolph ville gå på scenen samme dag, som der blev affyret skud mod hans bil, udgive den tracklisting til ‘Bulletproof’, tegne covid-masker på alle sine spotify albumcovers og drive et label med så reel passion. Dolphs musik var storslået, næsten selvmytologisk - motivationshymner i rå form. Rip kongen af Memphis.

(it’s DOOOOOLPPH)
-M