Bedste nye album #8 - 24/09/21Cosha


Iceage - Seek Shelter
Iceage har over deres nu fem album haft en beundringsværdig evne til gang på gang at genopfinde deres lyd, uden at det på noget har lydt som andet end Iceage. Deres nyeste album, Seek Shelter, udvider bandets punk-univers med klassisk rocklyd, britpop og gospelkor. Det er deres mest tilgængelige album til dato, og nok det første fra bandet der for alvor har fanget mig. Produktionen blander overbevisende det grove med det fine og smukke, hooksne er bundsolide og albummet som helhed rummer en helt særlig tæmmet uro og en kraftfuldhed, som man velvilligt lader sig smitte af. Der opbygges på bedste vis frem mod afslutteren og klimakset ‘The Holding Hand’, som på en nærmest bedøvet dramatisk vis får renset lytteren for den sidste indespærrede aggression.

-A


Rostam - Changephobia
Ex-Vampire Weekend-medlemmet, Rostam Batmanglij, skriver sange så catchy, fjerlette og fulde af varm saxofon og kærlighed, at det er svært ikke at lade sige charmere. Oveni den musikalske mikstur, som Rostam blander på sin helt egen måde, er der dryppet en tilpas mængde melankoli, som gør ens investering i disse kærlighedssange så meget større. Ret perfekt sensommermusik. Tjek især numrene ‘4Runner’ og ‘From The Back of a Cab’ ud.


Cosha - Mt. Pleasant
Cosha er Irlands sejeste popmusiker. Hun har været korsanger for NAO og skrevet sange for Charli XCX. Størstedelen af hendes debutalbum er produceret af hende selv, men også Rostam, (igen) hvis arbejde med bl.a. Clairo i 2019, garanterer høj kvalitet i produktion og sangskrivning. Rostam er en snydekode uden lige hvis man vil præstere et smukt og fængende pop-værk, som her. Hvis du er vild med alternativ pop/r&b, skulle du gerne allerede kende Cosha. Det kommer stensikkert til at havne på mange end-of-year lister i årets udgang. ‘Berlin Air’ og ‘No Kink In The Wire’ er perfekte at starte med.

-M


Japanese Breakfast - Jubilee
Michelle Zauner, kunstneren bag Japanese Breakfast, opnår med sit nyeste album, Jubilee, selvsikkert at udvide grænserne for sin lyd. Singlen ‘Be Sweet’ er en skamløst funky popsang, mens åbneren ‘Paprika’ i sine horn-passager emmer af Zach Condons Beirut. Mens der for tiden udkommer så mange album, der behandler isolation og ensomhed, er Jubilee et friskt pust med sin omfavnelse af glæde - helt uden at det bliver sukkersødt. Det står på 2021s musikalske pensum at tjekke det her ud, så bare kom i gang.

-A


CEO Trayle - Stay Dangerous
Manden bag sidste års bedste break-up sang (‘OK Cool’) er den mest inspirerede stemme blandt de rappere Young Thugs YSL-label flirter med. Her slipper vi heldigvis for overflødige gæstervers, hvor CEO Trayle egenhændigt viser sine kræfter i albumformat. Jeg glæder mig ved at han bliver booket på Lyrical Lemonade og Rolling Louds scener, hvor så kompromisløs rapmusik normalt ikke eksponeres. Lyt til ‘Stay Dangerous’ og læs også vores top 100 sange i 2020, hvor jeg skrev nogle ord om ham.

-M


Fiddlehead - Between the Richness
Boston-baserede Fiddlehead befinder sig et sted mellem emo, indierock og hardcore. Du skal tjekke deres nyeste album ud fordi det rykker. Det er tungt af hooks, hestekræfter og personlighed. Hvis du ligesom mig sommetider har behov for noget musik, hvor smadderguitar og smaddertrommer ikke kan fylde for meget, så er det her en anbefaling til dig. Sandsynligvis vil du opleve at kraftfuldheden er smittende. Afslutteren ‘Heart to Heart’ er fuldstændig vanvittig. 25 minutters ren energi. Du overhaler alle på cykelstien.

-A