Bedste nye album #6 - 21/05/21454 - Lauren Davis


Flock of Dimes - Head of RosesWye Oak-medlemmet Jenn Wasners soloprojekt har først taget min opmærksomhed omkring udspillet til det nyeste album Head of Roses. I bedste nye sange #5 skrev jeg om singlen Price of Blue, som om noget viser kvaliteterne ved Flock of Dimes-projektet. Produktionerne er dybe, varme og til tider vilde (guitarsoloen i ovennævnte Price of Blue). Albummet svinger et forløsende sted mellem bekendende folk (Awake for the Sunrise) og elektronisk indie-pop (One More Hour). Som jeg ser det, er der ikke noget, der gør et album fantastisk som en god afslutning. Og det må man sige Head of Roses har. Afslutteren (og titelnummeret) er en klaverballade, der giver gåsehud og som runder det fuldendte, personlige værk Head of Roses af på aller bedste facon. Der er meget at elske her, så tjek det ud.
-ABlueBucksClan - Clan Virus 2Hvad end de har puttet i det her, har det smittet mig. Det største symptom må være, når jeg som afbræk fra hverdagen, får en trang til at fylde min hjerne med DJ og Jeeezys respektløse og selvcentrerede raps. Man danner sig hurtigt et billede af deres uanstrengte mimik og arrogance, når de med en knotten tone, kortlægger følgerne ved at drukne i baddies og designertøj. Butiksassistenten i Céline og Prada bliver, som de eneste, værdsat, for altid at stå klar med nye garments, når de ikke magter at vaske tøj - ellers står alle for skud her. Jeg ville opliste mine yndlingscitater fra projektet, men jeg frygter lidt at det ville fremstille mig som enormt usympatisk. Spænd dine gabbana frames fast og dyk selv ned i deres toxiske univers, hvis du tør.
-MElephant Micah - Vague TidingsI bedste nye sange #7 skrev jeg om titelnummeret på Elephant Micahs nyeste album i storladne vendinger. Albummet er et meget sammenhængende værk, hvor hver sang understøtter en særlig, naturlig helhed. Det fortjener et langt større publikum det her. For mig at se, er der nemlig ikke en finger at sætte på dette nyeste projekt fra Elephant Micah. Albummet, som bl.a. er inspireret af det menneskelige møde med den vilde, amerikanske natur, kunne i mit hoved have fungeret fantastisk som soundtrack til Into the Wild.
-A454 - 4 REALMan kan blive noget rundtosset, når det her spiller over højtalerne - og det skal forstås på den bedste måde muligt. 454-rapper Willie Wilson producerer sin egen musik, med en særlig evne i at pitche sin vokal og gøre brug af temposkift - helt i ånd med DJ Screw. De fleste sange starter i et rasende, pierre bourne-esque, tempo og bliver i anden halvdel sat i langsomt tempo, så lytteren får en helt ny oplevelse af sangen. Den psykedeliske og drømmeagtige tempo-nedjustering afslører elementer af den unge producers tegnebræt - en smeltedigel af referencer. Wilson er tilmed skater - I 2016 medvirkede han i skater-magsinet TransWorld. Hans kærlighed til New York 90’er rap og skater-æstetikken er også at finde i hans musikvideoer til ‘Face Time’ og ‘Late Night’. Sørg for også at tjekke dem ud.
-MRyley Walker - Course in FableRyley Walkers nyeste album Course in Fable, er nok det album fra hans hånd, som jeg har lyttet mest til. Ved de første gennemlytninger blev legesygen forvekslet med stilforvirring. Ved flere, opstod en personlig tilknytning til produktionerne og den optimistiske, genremæssige eksperimenteren. Progressiv rock møder Nick Drake og John Martyn og naturgrøn folk-musik. Course in Fable er et hjertevarmt og opløftende album, som jeg glæder mig til at lære endnu bedre at kende. I hvert fald kræver albummet en mængde investering og plads. Derfra skal det nok give dig noget igen.
-APapo2oo4, DJ Lucas, Subjxct 5 - Dirty DesignerLige en ekstra anbefaling til dig der savner blog-era, DatPiff mixtape-dagene, hvor lyrik stadig spillede en rolle. ‘Dirty Designer’ er et monstrøst undergrunds samarbejde mellem Dark World-frontmand DJ Lucas, Papo2oo4 og produceren Subjxct 5. Nogle af de her sange minder mig om tidlig 50 Cent, Max B og Coke Boys dagene, da French Montana og Chinx blev beriget med Harry Fraud beats. Sidstnævnte må være den bedste parallel jeg kan drage til Subjxct 5, med produktioner der sampler hæmningsløst til højre og venstre.
-M