Bedste nye album #4 - 24/03/21
Katy Kirby - Jackie Lee Young
Valley Maker - When the Day LeavesInstrumentalerne på Valley Maker’s nye plade When the Day Leaves, er som lavet på min underbevidste bestilling. Frontpersonen, Austin Cranes vokal kan måske dele vandene, men resten går lige i hjertet. Særligt er det Amy Godwins harmonistemmer, som medvirker til at gøre albummet til en stor oplevelse. Det klinger lidt af Kurt Vile + The War On Drugs, og det kalder på en lang køretur. Titelnummeret er højdepunktet, og det er det nok i kraft af sin rolle som afslutter. Man lander så godt, at man må tage turen igennem igen. Ligesom med film man ser for at få den store tudetur til slut. Lyt til ‘Branch I Bend’, ‘On a Revelation’ og titelnummeret.
-A


Another Michael - New Music and Big PopMin personlige favorit i 2021. Philadelphia-trioen Another Michael spiller indie folk rock med skønne melodier og tekster. Artworket ligner præcis det musikken lyder som - en smuk lille oase i en skov, med en kæmpe orange sol på vej ned bag bakkerne. Åbneren ‘New Music’ efterfulgt af ‘I Know You’re Wrong’ skulle gerne blæse dig bagover med sin hjertevarme lyd og harmoniske (og lidt soulede) vokaler. Kæmpe anbefaling, hvis du også savner lidt højere grader udenfor.  
-M

Cassandra Jenkins - An Overview on Phenomenal NatureI “Bedste Nye Sange #2” skrev jeg om singlen ‘Hard Drive’. Den er vokset yderligere på mig, og jeg vil gå så vidt som at kalde den 2021s bedste sang indtil videre. ‘Hard Drive’ gav mig samtidig nogle enorme forhåbninger til albummet An Overview on Phenomenal Nature. De er i høj grad blevet indfriet. Albummet er som en varm omfavnelse en dag man er helt opbrugt og tom indeni. En moderlig tryghed så oprigtig at alle ens facader fordamper. Man skulle tro, at det intime og det storslåede var umulige størrelser at forene. Denne plade beviser, at det ikke er tilfældet. Det er musik, der får liv til at spire. En af de helt store anbefalinger.
-A

Katy Kirby - Cool Dry PlaceEn kort, kort anbefaling. Texas-baserede Katy Kirbys nyeste album, Cool Dry Place, er en mundret portion gedigen, powerfuld indie-folk-rock under en glasklar, ærlig vokal. Albummet fremstår måske ikke som noget musikalsk nybrud, men det stråler af ægthed og charme. Tjek numrene ‘Secret Language’ og ‘Fireman’ ud. Man finder hurtigt ud af, om dette er noget for én.
-A

Indigo Sparke - EchoEndnu en af de hurtige anbefalinger. Australske Indigo Sparkes Adrianne-Lenker-producerede album, Echo, var omkring udgivelsestidspunktet (19. februar) lidt en tung omgang at komme igennem for mig. Sådan er det bare. Om et album klikker, kan virke næsten tilfældigt. Jeg gav da heldigvis Echo flere chancer, og gennembruddet kom med en af de først efterfølgende solskinsdage på en cykeltur med albummet i ørene. Musikalsk kan det fremstå simpelt, men leveringen er intens og indfølt. Er man til indie-folk af denne type, skal man tjekke Echo ud.
-A