Bedste nye album #3 - 01/03/21


Yasmin Williams - Kim Atkins


Yasmin Williams - Urban DriftwoodYasmin Williams nye album føles som en stor vejrtrækning frisk luft. Det er instrumental, akustisk guitar-musik, der slår det meste musik på poesi og frembringelsen af indre billeder. Giv det en chance, når du skal ud og lede efter forårstegn - så finder du helt sikkert en masse. Tjek sangene ‘I Wonder (Song for Michael)’ og ‘After the Storm’ ud.
-A


Madlib - Sound AncestorsFour Tet har kurateret dette projekt. Han udvalgte fra over 100 beats, tryllede og gav musikken en sammenhængende kraft. En kontravægt til Malibs normale produktionsproces, og et pålideligt ekstra øje og øre til producerens talenter. Det er instrumental hiphop, der skal nydes for sin klarhed og sjælfulde sampleunivers - helst uden at Freddie Gibbs skal filme sig selv på IG og freestyle til det.
-M


Steven van Betten, Andrew Rowan - No Branches Without TreesSteven van Betten og Andrew Rowan forener på deres nye mini-album moderne klassisk musik med den amerikanske singer/songwriter-tradition. Albummet er en nærmest cinematisk oplevelse, som skal opleves fra start til slut. Albummet er hurtigt ovre, men det er heldigvis også et album, der har godt af at blive spillet et par gange. Der dukker noget nyt op hver gang.
-A


Pooh Shiesty - Shiesty SeasonGucci Mane er måske den bedste A&R nogensinde. Tænk engang på hvor mange trælse label-mennesker, der ville ønske de havde samme talentspejder-evner. Sidste år sendte Gucci en DM til Pooh Shiesty - i dag er han hovedfiguren i Guccis imprint, 1017, og har en sang på Billboard 100 med Lil Durk. Shiesty Season består af klaver-drevne beats, tyk Memphis accent, ready-made anthems, og fine gæstebesøg (Veeze løber med præmien her). Det er et solidt mixtape, som skal spille på højtalerne, før man går ud af døren og når man kommer ind.
-M


Andrew Tuttle & Padang Food Tigers - A Cassowary ApartAustralske Andrew Tuttle udgav en fantastisk soloplade sidste år, som jeg beklageligvis forsømte at tage med på vores liste over de bedste album i 2020. Heldigvis har han allerede, sammen med engelske Padang Food Tigers, udgivet endnu et album; ‘A Cassowary Apart’. Det er ambient banjomusik, som går lige så godt til baggrunden som til høretelefonerne. Hvis Bladerunner foregik i det vilde vesten, ville det her være soundtracket.
-A