Bedste nye album #2 - 16/02/21


The Weather Station - Daniel DorsaThe Weather Station - IgnoranceTamara Lindeman, sangeren og sangskriveren bag The Weather Station, har over sine to seneste albumudgivelser taget et markant skridt væk fra den lettere tyste, akustiske guitar-folk, jeg faldt for i 2015 med albummet ‘Loyalty’ (et mesterværk, du også skal tjekke ud). Det selvbetitlede album fra 2017(mit personlige favoritalbum det år) blev båret frem af elektrisk guitar-rock, mens det seneste, ‘Ignorance’, er skrevet udelukkende på klaver. Udviklingen har dog ikke medført noget fald i kvalitet på nogen måde. Lydbilledet, der bobler over af violiner, saxofon, fløjter og medrivende trommer, er en fryd at fortabe sig i. Oveni flyder Lindemans vidunderlige, bløde vokal rundt i hjertevarme melodier og lyrik, der viser nye sider for hver gennemlytning. The Weather Station har bevæget sig ind i popmusik med et varmt, omfavnende brag, og du skal ikke snyde dig selv for at opleve det. The Weather Station er vores tids Joni Mitchell. ‘Tried to Tell You’ og ‘Parking Lot’ burde kunne overbevise dig. ‘Ignorance’ er uden tvivl en kandidat til årets bedste album. Skru helt op.
-ATele Novella - Merlynn BelleTele Novellas andet album, ‘Merlynn Belle’, er psykedelisk texas-pop på skæve melodier, uforudsigelige strukturer og et magisk, lyrisk sprog. Giv det en ordentlig chance. Det vil vise sige, at albummet er meget generøst. ‘Merlynn Belle’ har sin helt egen vibe, som man ikke mærker andre steder. Hør sangene ‘Crystal Witch’ og ‘Words That Stay’ og få en ide om hvad det er for noget.
-AHoneyKomb Brazy - 1067Alabamas HoneyKomb Brazy er min yndlingsrapper lige nu (jeg skrev om ham i sidste udgave BNS). Sidste måned udgav han ‘1067’ - et mixtape der perfekt afspejler Brazys platte og humørfyldte tilgang samt finesse. Lige fra åbningsnummeret ‘Brazy Shit’ og det uendeligt ophidsende Tay Keith producer-tag lyder, bringes man ind i HoneyKombs verden, hvor alt er uden hæmninger. Næsten halvdelen af projektet er flow-fortolkninger og hyldester til rap-real book artister Gucci Mane, Lil Boosie og Kevin Gates. Dette fungerer især godt fordi HoneyKombs færdigheder strækkes ud til nye niveauer og afveksler det langsomme og præcise flow han er kendt for. Man finder i øvrigt en af de bedre, og mest livlige Scarface citationer på ‘HoneyKomb Brazy’ - som er blandt årets bedste rapsange hidtil, sammen med ‘Luka Brazy’ og ‘Dead People’. HoneyKomb må for alt i verden ikke stoppe med at være produktiv - de sidste 6 måneder fra ham har været uhyggeligt konsistente. Jeg krydser fingre for flere udgivelser i år af samme kaliber.
-MMidnight Sister - Painting the RosesDet er meget svært at beskrive Midnight Sister’s nyeste album. Jeg tror man kommer et stykke omkring det, ved at beskrive det som soulet, psykedelisk Nico-disco-pop. Det nemmeste er bare at sætte ‘Painting the Roses’ på, hvis nogle af genre-stikordene fanger din opmærksomhed. “Wednesday Baby” er måske den mest catchy indgangsvinkel.
-A