Tems - If Orange Was A Place


Tems havde sommerens største smash med Wizkid og fik os til at glemme Drake på hans eget track - du må ikke snyde dig selv for den her.
-M


Anz - All Hours


UKG, baltimore club og en masse andre elektroniske genrer jeg ikke kan identificere pakket ind i 23 minutters vanvid. ‘You Could Be’ er blandt årets bedste UK popsange.
-M


Doss - 4 New Hit Songs


Dosspilled.
-M


Land of Talk - Calming Night Partner


Canadiske Land of Talk har mig i sin hule hånd hver gang. Er egentlig bare ked af, at de her sange ikke blev en del af en fuldlængde. Ikke desto mindre, er Calming Night Partner et fuldt ud helstøbt værk, og årets ep for mig personligt. På under tyve minutter når man langt, langt ud og hele vejen hjem igen. Rockmusik som jeg bedst kan lide det. Alle fire numre er standouts.
-A


Beach Bunny - Blame Game


“Fuck the patriarchy” - Kendall Roy.
-M


Beabadoobee - Our Extended Play


Indie pop/rock med Mazzy Star/Blur indflydelser co-produceret af The 1975s Matty Healy og George Daniel.
-M


Sofia Kourtesis - Fresia Magdalena


Peruvianske Sofia Kourtesis er noget af det pæneste housemusik du kan putte i ørene. Projektet bærer sin substans i coveret, såvel som de mange soundbits fra Kourtesis hjemstavn, Magdalena. Det føles personligt, sårbart og opløftende på en og samme tid, og er perfekt som middel hvis du vil forsvinde langt væk i 27 minutter.
-MUNIIQU3 - Heartbeats


Jersey Club er mere end soundbite/edits på tiktok. ‘Heartbeats’ er noget af det sprødeste der er udkommet i år. Tjek også Cookie Kawaii ud, som hjælper til at skubbe genren frem.
-M


Dan Wriggins - Mr. Chill


Friendships Dan Wriggins har en tilstedeværelse i sin musik, som får hans sange til at fremstå som de største sandheder. Lyriske nik til ikonerne Dave Berman og Lucinda Williams, som Wriggins musik i høj grad står på skuldrene af. Folk/country slow-burners med sparsommelig produktion men med stor effekt.
-A


India Jordan - Watch Out!


Årets bedste house udgivelse fra genrens sejeste navn.
-M


Smile Machine - Bye for Now


En udgivelse der har været meget overset og som du kommer til at takke os for, sæt du elsker noiserock - eller bare lækre melodier indhyllet i effekter og støj, så du fremstår cool. Hun spiller desuden trommer for hipsterfavoritten Bartees Strange.
-M


Joony - Proud Of U


Sæt det her på fra første sang, ‘WYA’, og lad som om du er med i musikvideoen. 14 minutters catchy rapmusik.
-M


Skullcrusher - Storm in Summer


Skullcrusher er mere end bare dit næste Phoebe Bridgers-fix. Storm in Summer fortsætter den gode form fra sidste års selvbetitlede ep. Nu vil vi bare gerne have lov at høre en fuldlængde. Indie-folk med en smule emo som får det til at gøre bare en lille smule ondt.
-A


Bored Lord - The Last Illusion


Bored Lord er prima næring til den gængse bakken DJ - “jeg elsker house head ass”. Breakbeat og euforiske rave stemninger der bl.a. sampler vokaler fra Gwen Stefani. Massiv anbefaling.
-M


Matt Ox - UNORTHODOX


17 minutters komplet vanvid.
-M


Maria BC - Devil’s Rain


Jeg tror aldrig min jagt på folk-musik a la Grouper og Sea Oleena stopper. Maria BCs ep fra sidste vinter oser af regnvejr, tåge og kulde - og det er en ren fornøjelse. Hende glæder vi os til at følge i fremtiden.
-A


Bandland ZZ - FOE LUCY’S VOL 2


Valee & CHASETHEMONEY type beat.
-M


Soot Sprite - Poltergeists


Kraftfuld shoegazy indie-rock, som får dig til at tro, du er en del af bandet. Prøv at høre ‘It’s Summer and I Don’t Feel Like Smiling’ og lad være med at bobbe hovedet med til den.
-A


Sam Gellaitry - IV


Skotlands Sam Gellaitry og hans drømmende beats var soundcloud-guld tilbage i 2015 (se hans glimrende boiler room). ‘IV’ indvarsler genreskift og hans egen vokal som bærende element. R&B, synth-soul og electro bop der lyder så medrivende at jeg dårligt kan være sur på, at han ikke udgiver flere beats.
-M


Samantha Crain - I Guess We Live Here Now


Mere af det gode fra Oklahoma-baserede Samantha Crain, hvis amerciana rummer en mytologisk (nat)urkraft.
-A


Tierra Whack - R&B?


‘R&B?’ sporer sig ind på ‘Whack World’-lyden, som bare stadig er umulig at overdosere på.
-M


Clara Mann - Consolations


Engelske Clara Manns seneste ep får en til at mistænke, at hun er en reinkarnation af Nick Drakes mor, Molly. For her er altså tale om beyond-her-years modenhed og forståelse for at skabe en helt særlig stemning.
-A