Følg vores playliste for anbefalinger + det vi ikke har nået at skrive om:alt andets aktuelle, 17/09/23
Veeze - Ganger


I 2 år har Veeze været i rapper-praktik hos Lil Baby og udgivet måske 4 sange foruden et hav af snippets. Trods minimal output formåede han at være et af de mest hypede navne - heldigvis skuffer han ikke her. Ganger transcenderer, hvad man kan forvente af et Detroit mixtape - hør bare ‘WHOda1’ og ‘Safe 2’ hvor Veeze bare crooner i boothen.
-M‘Pearl’ - Empty CountryDebutalbummet fra Joseph D’Agostinos Empty Country-projekt endte helt i toppen af vores liste over årets album i 2020 og har siden vokset sig ind i gruppen af mine absolutte yndlingsalbums nogensinde. Det er for mig at se den ultimative form for rockmusik. Udgivelsen af ny musik har siden været en af de musikalske begivenheder, jeg har set mest frem til. Og nu skete det endelig. ‘Pearl’ lyder heldigvis som Empty Country - thank god. Lyrikken er som altid bemærkelsesværdig i sine gådefuldt symbolske men særprægede, direkte sproglige billeder. Man forstår ikke rigtig noget, men man fornemmer en masse. På den der helt rigtige måde. Forventningerne til et kommende album er ustyrlige.
-A


Militarie Gun - Life Under The Gun


Den nuværende hardcorebølge er større end nogensinde og vokser stadig. Man får det nærmest ikke mere melodisk og shout-along-venligt end Militarie Guns power-pop/indie-rock/hardcore-punk-hybrid. Jeg tror ikke der findes bedre bud på den næste Turnstile-lignende succeshistorie. Der er følelsesmæssigt så meget mere på spil her.
Hør først: ‘Do It Faster’, ‘My Friends Are Having A Hard Time’ og ‘Never Fucked Up Once’.
-A


‘Sullenboy’ - FiddleheadFiddleheads Between the Richness fra 2021 var det første hardcorepunk jeg lærte at elske. Det går gennem marv og ben. Førstesinglen, 'Sullen Boy', fra opfølgeren Death Is Nothing To Us (18/8), er endnu en imponerende balancering af depression og desperation i en kraftudladning, der får alle svulster af livstræthed til at fluorescere. Det ville undre mig, hvis albummet var mindre end fantastisk.
-A


Greg Mendez - Greg Mendez


“Here’s a photograph where I look like I’m having a good time / But I’m not / And I know you can notice the difference”

Greg Mendez nye, kortfattede album er lige dele Alex G og Elliott Smith, hvilket må være den mest selvforklarende anbefaling man kan lave.
Hør først: ‘Maria’ og ‘Best Behavior’.
-A


‘Stop Going M.I.A.’ - Lil Poppa“Angels should be dancing ballet to your music, what are you doing”.
Lil Poppa er det bedste pain rap, der findes lige nu. I en undergenre, der drukner i klichéer, er Lil Poppa undtagelsen. Han har næsten en singer/songwriter vibe og skiller sig ud med lyrik, der oftest har flere lag og ideer - som her, hvor han bare vil flygte fra berømmelsen og udtrykker skyldfølelse forbundet med sin succes. Det er et gennemgående emne for hans seneste album, hvor den her er åbningstracket.  
-M


‘Thang For You’ - Rylo Rodriguez, NoCapTo andre navne i samme genre, der ikke kan sætte en fod forkert. NoCap, der også har en vanvidsfeature på Lil Poppas album, lægger ifølge mange årets vers her. Samplen er også uimodståelig.
-M


Gia Margaret - Romantic Piano


Gia Margarets tredje album er nok engang (som forløberen Mia Gargeret) nærmest ordløst. Skønheden kræver dog ingen forklaringer i Margarets taktile, klaverbårede ambient-univers. ‘City Song’ bryder den lyriske stilhed med et bjergtagende smukt nummer. Bryg din matcha-te eller vend din surdej til det her.
Hør først: ‘Hinoki Wood’, ‘City Song’ og ‘Cinnamon’.
-A


Origami Angels - The Brightest Days


Mixtape-betegnelsen, der dækker over emo-duoen Origami Angels nyeste udgivelse, skal umiddelbart legitimere, at ingen ide er for fjollet til at blive realiseret. Paramore møder Vampire Weekend møder Beach Boys surf-rock på 8 meget forskelligartede sange, der tangerer guilty pleasures. Det er corny, men så sindssygt farverigt, legesygt og catchy at jeg må forkaste alle forsigtighedsprincipper forbundet til egen musikalske coolness.
Hør først: ‘My PG County Summer’, ‘Second Best Friend’ og ‘Thank You, New Jersey’.
-A


‘Ocean Eyez’ - K$upremeLouis-sko i videoen minder mig om et par vintage blå Puma-sneakers, jeg havde, med samme hightop silhouette. Jeg prøver stadig at browse ebay efter dem.
-M


The Lemon Twigs - Everything Harmony


Everything Harmony er den mest uimodståelige pastiche på vestkysts hippie-rock anno 1970’erne. Harmoni-båret power-pop crossover mellem Foxygen, Todd Rundgren, Girls og Bee Gees + en overdosis af selvudslettende lyriske passager. Her er et udvalg af de mest eksplicitte:

“Now I get things done / And water fills my lungs / And I can’t even breathe”.

“Everyday is the worst day of my life”.

“Now I know what happens to a heart / When all it ever does is hurt”.

“One day I will teach myself how to die / And if I can’t / I will know that at least I tried”.

Aldrig har så depressiv musik fungeret så godt til sommerens grillaftener, fødselsdage og strandture. Det havde været rock-kulturkanon, hvis det havde været udgivet for 50 år siden.
Hør først: ‘In My Head’, ‘What You Were Doing’ og ‘Any Time of Day’.
-A

   
‘Beggin’ for you’ - HurryPower-pop kan bare være så syndigt godt. Uimodståeligheden og umættelighedens genre. Hurrys singleforløber til Don’t Look Back (Teenage Fanclub-reference) rammer hovedet lige på sømmet. Det er en af de ulykkelige kærlighedssange, der er så gode, at de må kunne gøre arbejdet og vinde enhver tilbage.
-A


waveform* - Antarctica


“Watch me fucking abuse whats in my drink / It’s not fair to you”.

waveform*s opfølger til 2020s Last Room byder på en forfinelse af Connecticut-duoens blanding af shoegaze og slacker-rock. ‘In My Drink’ er mit nuværende højdepunkt. Den lander som en sten i mavesækken.
Hør først: ‘Lonely’, ‘In My Drink’ og ‘Orphan Child’.
-A


Bully - Lucky For You


“You got every minute of my time / And you're all that's on my mind”.

Albumcoveret forsøger ikke at skjule, at Bullys Alicia Bognanno har fundet inspirationen til sit seneste, mesterlige album, Lucky For You, i 90’erne. Hele følelsesspektret indkogt til 32 minutters medrivende, alternativ rock. Gem den her amulet af et album-album, så du altid har den lige ved hånden. En af årets allerbedste udgivelser.
Hør først: ‘A Wonderful Life’, ‘Change Your Mind’ og ‘Ms. America’.
-A


‘Can’t Breathe’ - UNIVERSITYAner ikke, hvor jeg har fundet det her - men jeg ved, Andreas er misundelig.
-M


feeble little horse - Girl with Fish


Wednesday møder The Spirit of the Beehive og They Are Gutting A Body Of Water på feeble little horses opfølger til 2021s Hayday. Befriende humoristisk nonchalance, kompromisløs virketrang og eventyrlig uforudsigelighed er gennemgående for de kun 26 minutter albummet varer. Der sker utroligt spændende ting inden for udviklingen af shoegaze på den amerikanske scene de her år. Det her skal nok vise sig at være en milepæl.
Hør først: ‘Paces’ og ‘Steamroller’.
-A


Fust - Genevieve


Fusts seneste album er soundtracket, når du forlader din fødeby for sidste gang i lang tid med solnedgangen i bakspejlet og håndleddet hvilende i strakt arm på rattet. Når du vil dyrke din indre, corny cowboy og bade forestillingen om det stille liv i en one-horse-town i det mest romantiske aftenlys. Gæstelisten er også værd at bide mærke i; Michael Cormier (Friendship), MJ Lenderman (Wednesday) og Indigo De Souza. Har man et soft spot for Band Of Horses-twang, er der noget at hente her.
-A


‘R e s e n t m e n t’ - PARTYNEXTDOOR‘PND 4’ er på trapperne. Jeg sværger Drake er så corny.


-M