Tjek også vores playliste for sange, vi ikke nåede at få skrevet om.
Alt Andets aktuelle, 17/3-22‘Anything But Me’ - MUNAMest medrivende popband lige nu. Helt igennem lækker sang og video fra Phoebe Bridgers camp. Verdensturne på trapperne, forhåbentligt.
-M


Nilüfer Yanya - PAINLESS


Dejligt og koncist sophomore-projekt fra Nilüfer Yanya. Kæmpe soundtrack til forårs-tyvstarten - trods nogle svære tematikker. Det hele arter sig dog til sidst på ‘the mystic’ hvor de opløftende toner skinner igennem. Denne efterfølges af singlen ‘anotherlife’ som må være en af mine yndlingssange i år.
-MSKITTLES + GATORLAND - 454


Frank Oceans favoritkunstner med 2 nye sange i én. Sidste års ‘4 REAL’ var eminent og ud fra det her at dømme kan man kun forvente, at 454 holder formen trit.
-M


Band of Horses - Things Are Great


Band Of Horses er et band jeg er vokset op med. Jeg har nogle af mine stærkeste musikalske minder med det ellers lidt udskældte album Infinite Arms fra 2010, som virkelig lærte mig noget om kraften ved den triste melodi. Things Are Great er det første album fra Ben Bridwells hånd siden dengang, der har fanget mig. Og det har virkelig fanget mig. Albummet er på overfladen catchy, bekymringsfri indie-rock/americana ligeud af landevejen. På tekstsiden når vi ned i et dybt personligt mørke, hvor opgivelsen ofte ligger lige for. I første vers på åbneren ‘Warning Signs’ lyder det “Not to cry in front of people at work, well that's hard, hard, hard, at times you know”. Mod albummets slutning, på ‘You Are Nice To Me’, er det ikke blevet bedre: “I can't deny it, it's been a hell of a hard time. Now I'd like to get back, cocktails raise a glass. But I'm unwell, I'm unhappy all the time”. Titlen svarer på mange måder til det til tider overfladiske svar, du giver, når nogen spørger hvordan det går, og det bare ikke går. På samme måde virker de ofte opløftende melodier til at sløre over de personlige tragedier som beskrives lyrisk. Til gengæld har albummet en funktion i lytterens hånd, som er nærmest modsat. Det lader nemlig én få sagt (sunget) de svære ting højt. Det er anthems for kærestesorgerne og frustrationen over at være ked af det og ikke kunne se en ende på det. Nok det bedste Band of Horses-album siden debuten fra 2006 og det havde jeg ikke turdet drømme om.
-A


‘I Don’t Do Anything’ - Olivia BartonSamme misforhold mellem, hvordan man har det og hvordan man får sagt man har det, er temaet på Olivia Bartons nye single ‘I Don’t Do Anything’. “Oh you’re so sweet, yeah she’s the best thing that’s ever happened to me. I wish it were that easy. There’s some shit with her family and I’ve been a bitch lately” lyder det i et af de velklingende vers. Bartons lyriske stil kan til tider minde om Phoebe Bridgers’ i sin direkte, nærmest skarpe, og humoristiske tone, f.eks. med linjen: “How is being in love? Aren’t you like totally gay now?”. Det er en ørehænger, og jeg håber på en større udgivelse fra Bartons hånd snart.
-A


‘Blood’ - Sweet Pill“Philadelphia’s Sweet Pill write eruptive emo songs that embrace the edges of pop and hardcore” står der på Sweet Pills bandcamp. Det er sådan man kommer i mine musikalske bukser lige for tiden. Forsanger Zayna Youssefs vokal på ‘Blood’ er så kraftfuld, at jeg bare må overgive mig og komme i gang med at glæde mig til bandets debutalbum, Where The Heart Is, udkommer d. 25. maj.
-A


Spread Thin - Mariah The ScientistHøjdepunktet fra hendes nye EP fyldt med ømme sange om bøvlede forhold og shade-room melodrama.
-M


The Weather Station - How Is It That I Should Look At The Stars


Ignorance fra sidste år er det mest storladne album endnu fra Tamara Lindemans The Weather Station. Søsteralbummet, How Is It That I Should Look At The Stars, er det mest afdæmpede. Og det er virkelig afdæmpet. Men intimiteten er der skruet helt op for. Er du også helt vild med Lindemans tryllebindende vokal, så er det nye album et meget behageligt bekendtskab. Nogle af sangene ser sort på verdens fremtid (‘Endless Time’ og ‘Stars’) mens andre behandler den dybe kærlighed indenfor hjemmets fire vægge (‘To Talk About’ og ‘Sway’). Konformiteten er høj, men der er stadig en masse på spil.
-A


‘Nobody Else’ - Golden DazeDen nye single fra Golden Daze stråler af varmere tider. En blanding af Real Estate og Drugdealer plus lidt præriestemning. Golden Daze er et navn man lige må få skrevet ned. Intet nyt om et kommende album, men vi håber stærkt på, at en sådan nyhed kommer snart.
-A


Babehoven - Sunk


Fra de første sekunder af åbneren ‘Fugazi’ er stemningen sat. Det er som om verden begynder at dreje i takt til musikken. Tempoet taget i betragtning, så står verden nærmest stille. Babehovens nye ep (nærmere et minialbum) Sunk er et værk, som ikke opfinder den dybe, melankolske indie-folk-tallerken, men klinger på en måde, som hæver sig op over det meste. Første udspil siden de signede med (fantastiske) Double Double Whammy og det går kun den rigtige vej. Afslutteren ‘Twenty Dried Chilies’ er nok albummets største highlight med sine 7 minutter i folk-drømmeland. Ovenpå en simpel spansk guitarfigur svæver den luftige vokal ind og ud - uforudsigeligt men overbevisende. 7 minutter føles slet ikke som nok, når sangen pludselig er slut.
-A


‘Hey Like A Child’ - Kurt VileKurt Viles album fra 2018, Bottle It In, fik mig desværre til at stå lidt af. Nu virker det til, at det er på tide at hoppe på igen. Nyeste single, ‘Hey Like A Child’ afvejer perfekt Kurt Viles stener-rock med nydelse og melankoli - Eller måske det bare er mig, der hører noget trist klinge i alting lige for tiden. Lige meget hvad, så klinger det af den Kurt Vile, der blev min store besættelse i 2011 med Smoke Ring For My Halo. Albummet (watch my moves) udkommer d. 15. april.
-AEn alt for tidlig top 5 mixtapes 2022


5. Glockboyz Teejaee - Rap Good As Hell Vol. 2


Titlen taler sandt - og så er der en collab med basketspiller/fritidsrapper RTB MB, som jeg bare bliver ved med at vende tilbage til.


4. KrispyLife Kidd - The Art Of Spice Talk 3 


Grimmeste cover på listen. Har knap nok hørt den færdig, men jeg ved den fortjener en plads her. Elskede 1’eren. (Han har sprunget 2’eren over. Don't ask.) Det her er basically standup - bare rent faktisk sjovt. Hør ‘Somebody Droppped’ hvor den ene dumme “bar” overlapper den anden.


3. Xanman - Rap Like The Rent Due


Alene sangen ‘Build’ er en tredjeplads værdig. Shit en basker.


2. iayze - Virtuous


Flotteste cover på listen. Og mest hypede fyr i Texas og internettet rundt.


1. Dc2trill - Moe’s World


Måske grimmeste cover på listen, men hidtil fedeste mixtape i år. Lil Yachty-signee med kæmpe udsigter. Faktisk elsker jeg det her cover.-M