Følg vores playliste for anbefalinger plus det, vi ikke har nået at skrive om:


Alt Andets aktuelle, 05/09-22


‘Knees Deep’ - The BethsNew Zealandske The Beths udgiver deres tredje album i midten af denne måned. ‘Knees Deep’ er uimodståeligt medrivende. Ud fra videoen, virker det som om, at The Beths er det bedste band man kunne være med i.
-A


‘Whatever Fits Together’ - SkullcrusherSkullcrusher har endelig annonceret sit debutalbum. Det hedder Quiet the Room og lander i midten af oktober. Førstesinglen ‘Whatever Fits Together’ skal nok få dig på krogen. Hør også den nye dobbeltsingle bestående af søstersangene ‘They Quiet the Room’ og ‘Quiet the Room’. Det her skal man høre på en gå-tur i mørket. Lyder som Grouper og Phoebe Bridgers, der har haft en hemmelig, religiøs aftale en fuldmånenat ved en skovsø. Det bliver sidste sammenligning med Phoebe Bridgers herfra.
-A


Teen Suicide - honeybee table at the butterfly feast

Coveret burde være nok til at vække nysgerrigheden i de fleste og bare små vokalbidder herfra burde være mere end rigeligt til at gøre enhver øm om hjertet. Teen Suicide nye album er en af de udgivelser, jeg har set mest frem til i år. Det er en rutsjebanetur gennem den følelsesmæssige underverden, der nærmest udelukkende bevæger sig mellem det depressive, ængstelige, opgivende og den endeløse hjertesorg. Tag f.eks. ‘complaining in dreams’, hvor jeg’et er ved at gå i stykker indeni omgivet af en verden, der smuldrer; “I’m reaching the end of my days, that much is clear, I know this might not kill me, but it's taking everything in me not to disappear, maybe the abuse I put my body through is finally catching up, or maybe I just can't exist so good, when they've destroyed every part of the world I've ever loved”. Lo-fi femtebølge-emo-folk, der bobler af ideer, vidunderlige vokalmelodier og heart-on-sleeve lyrik. Dyk ned i depressionens mørke psyke og fang små glimt af lyspunkter, der i kontrasten glimter særligt kraftigt.
Hør først: ‘death wish’, ‘get high, breathe underwater (#3)’ og ‘i will always be in love with you (final)’.
-A

Jeg ved ikke, hvad femtebølge emo-folk er, som Andreas skriver, men det må have noget at gøre med musikalsk og stilmæssig spændvidde. På ‘death wish’ lyder de som et band, der kunne spille lige op med Anxious og Turnstile. På sangen efter lyder det som om, The 1975 er genopstået som zombier - de bedste første 10 minutter af noget album i år. Lige så uforudsigeligt og stemningsfyldt fortsætter det bare herfra - samt alle de følelser, der kunne høre med som i Andreas’ dramatiske skriv ovenfor. Også stor anbefaling herfra.
-M


En umotiveret top 5 club rap-sange


Club rap er et af alternativerne til NY-drill (det nye boom bap). Siden jeg så Funk Flex og Fivio Foreign i grimme jakker stå og lave birdman handrubs til deres egen sang, har jeg været komplet indifferent. Club rap imidlertid, er medrivende og sjovt - i højt tempo med triplet kicks, drum breaks og sped-up poppet tiktok bait - også Drake lånte fra trenden på det passende betitlede ‘Honestly, Nevermind’. Mine airpods har været udsat for rigtig meget club beats over sommeren - som om jeg ville gennemføre ‘Dance Dance Revolution’ på hero-mode. Her er mine 5 favoritsange lige nu.


‘Q-Pid’ - 2Rare, Lil DurkEfterhånden gammel sang, men med en helt ny og overraskende god Lil Durk remix-treatment. Brandvarmt.


‘Remember Me’ - D SturdyPhilly Goats egen D Sturdy over det lækre Jeremih sample - i videoen med den alvorligste hair line up.


‘JENNI’ - Cash Cobain, Chow LeeDe her to er bare club raps rockstjerner lige nu (hvis det giver mening) - Rolling Loud optræden og 2 mesterlige mixtapes i år fra Cash Cobains hånd.


‘JHOLIDAY/VACANT’ - Cash Cobain, Chow LeeAthchuu! yea i sneezed, but i'm already blessed b*tch.


‘BEAT IT UP LIKE’ - D Sturdy, D4m $loanOkay, Just Dance på extreme mode
-MTomberlin - i don’t know who needs to hear this…


Tomberlins album fra marts nåede ikke lige med på den store opsamling sidst. Det var en fejl. Der er altid plads til et sad-folk alene-album på listen over anbefalinger herfra. Tomberlin ved tilsyneladende ikke hvem, der har brug for at høre det her, men jeg tror, de fleste ville få noget ud af at gøre det.
Hør først: ‘sunstruck’ og ‘happy accident’.
-A


‘Burn Everyone’ - Tony MolinaTony Molina skriver power-pop sange i traditionen efter de skotske legender, Teenage Fanclub, men skærer dem yderligere ind til benet. ‘Burn Everyone’ er under 2 min. ligesom samtlige andre numre på Molina seneste album, In the Fade. Kæmpe sang alligevel. Min favorit fra albummet.
-A


Jemima Coulter - Grace After a Party


Hailakers Jemima Coulter udgav sin solodebut, Grace After a Party, i slutningen af juli og et godt stykke under radaren. Nogle af sangene, særligt ‘Peeling / Heaven’ giver mig associationer til Bon Ivers to seneste album: atmosfæriske, uforudsigelige pop- og folk-sange tilsat elektronik og en yderst overvejet produktion. Et af årets absolut bedste headphone-album. For hver gennemlytning folder nye hjørner af Coulters lydunivers sig ud og man skylder sig selv at tjekke det ud. Virkelig en perle det her.
Hør først: ‘Dancing with Lara’, ‘Peeling / Heaven’ og ‘New Recording / Reaching’.
-A


Cass McCombs - Heartmind


På sit seneste album, Heartmind, forsøger Cass McCombs at behandle tabet af tætte venner. Resultatet er en livlig og spraglende samling sange, der stikker i lige så mange retninger, som der er numre på albummet. Alligevel findes her en sammenhængskraft på tværs. McCombs stemme er som altid fænomenal. ‘Karaoke’ bør blive et lille hit indenfor genren. Titelnummeret og afslutteren er noget af det mest bevægende musik længe set i lyset af den noget atypiske lyrik. Utroligt charmerende.
Hør først: ‘Karaoke’
-A


‘Strung Out On You’ - 2nd Grade2nd Grade udgav et af de absolut mest underholdende album i 2020 med Hit to Hit. Jeg har ikke hørt eller hørt om et album med så mange ørehængende melodier inden for en 41 minutters spilletid. ‘Strung Out On You’ er første single fra det kommende album, Easy Listening, og 2nd Grade har altså ikke mistet deres evne for catchy sangskrivning, som er en ren guds gave. Philadelphia-gruppen er de ukronede konger af power-pop lige nu.
-A


‘Easy On Your Own?’ - AlvvaysAlvvays er endelig tilbage. De canadiske fanfavoritter udgiver deres tredje album, Blue Rev, i midt oktober - det første siden 2017’s Antisocialites. To singler er ude, og de vidner om, at bandet har taget en retning af mere effekt-tung produktion. Det klæder de euforiske pop-sange at blive pakket lidt ind.
-A


Panda Bear, Sonic Boom - ResetAnimal Collectives Panda Bear har, i samarbejde med Sonic Boom, udgivet sit bedste album siden Person Pitch fra 2007. Psykedelisk 60’er strand-pop fra fremtiden fyldt af samples og Beach Boys-harmonier.
Hør først: ‘Edge of the Edge’ og ‘Danger’.
-A


Little Mazarn - Texas River Song


Albumtitlen her sætter meget nøjagtigt et sprogligt billede på oplevelsen af Little Mazarns nyeste udspil. Et stille udklip af Nordamerikas storslåede natur, spillet på banjo og sav. Hør det, og føl dig opslugt og forbundet med “the great outdoors”. Det resonerer utvivlsomt med dine langsommeste hjerterytmer. Under afslutteren, ved tekstpassagen; “Driving like a bat, out of some kind of hell, thinkin no one would love me like you will, i was wrong”, måtte jeg stoppe op og lige puste ud en gang. En af de bedste og smukkeste sange jeg har hørt i år.
-A


‘I’m On Your Team’ - BabehovenDen Hudson-baserede duo, Babehoven, udgav min favorit-ep fra i år tilbage i marts. Nu er bandet klar med et debutalbum kaldet Light Moving Time, som udkommer i slutningen af oktober. På første single ‘I’m On You Team’ har produktionen fået flere lag og mere dynamik. Og så er det bare en sang, der ser dig lige i øjnene. Det er svært at kigge væk. Maya Bons vibrerende vokal er perfekt.
-A


‘Roger’ - Damien JuradoHighlight fra Jurados nyeste, Reggae Film Star. Det er utroligt, hvor stort et læs stemning hans vokal kan bære.
-A


‘Words Fail’ - MindforceJeg nåede ikke på Turnstile-hypetoget sidste år. I år kan man stadig nå at komme med Mindforce-toget inden deres nye album, New Lords, lander i midten af denne måned. Hårdtslående hardcore til boksepuderne derude.
-A


Ella Mai - Heart On My Sleeve


Forsinket servicemeddelelse: Det nye Ella Mai er pissegodt.
Hør først: ‘How’, ‘DFMU’ og ‘A Mess’
-M